Feirer jubileum og nytt liv

17. MAI: Oppegård skolemusikkorps på plass foran 17. mai-toget ved Greverud skole. Oboist Marthe Gamlemoen er tamburmajor. FOTO: VIVI RIAN.

17. MAI: Oppegård skolemusikkorps på plass foran 17. mai-toget ved Greverud skole. Oboist Marthe Gamlemoen er tamburmajor. FOTO: VIVI RIAN.

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Etter fem år i dvale, gjenoppsto Oppegård skolemusikkorps til nytt liv i 2003. Lørdag feirer Oppegårds eldste korps sitt 80-årsjubileum med stor konsert i Kolben.

DEL

OPPEGÅRD: Lørdag 3. mars er det på datoen 80 år siden Trygve Bratland stiftet Oppegård guttemusikkorps. Dette skal markeres med stor konsert, der både korpset egne musikanter og inviterte gjester deltar.
Gjestelisten er lang. Sofiemyr skolekorps, som tro støttende til når Oppegård skolemusikkorps ble for lite til å holde det gående, er selvskreven gjest. Ellers kommer Myrvollsekstetten, ledet av tidligere dirigent i korpset, Rolf Arnesen. Nordre Greverud mannskor stiller opp, samt Fartein Valens kamerater, et etter sigende disharmonisk orkester bestående av tidligere musikanter i alle aldre. Erlend Tunestveit, tidligere korpsmedlem og nå instruktør, opptrer sammen med korpset som solist på trompet.

40 musikanter.

Korpsets historie er lang og innholdsrik. De første 31 åra var det forbeholdt gutter. Men i 1958 ble korpset åpnet for jenter, og i 1964 skiftet det navn til Oppegård skolemusikkorps.
I løpet av sterke år på 1970- og 1980-tallet, vokste korpset både i antall og musikalt nivå. Men de - for korpsbevegelsen - harde 1990-åra holdt på å ta knekken på det gamle korpset. Medlemstallet ble så lavt at virksomheten ble lagt på is og videreført gjennom samarbeid med Sofiemyr skolekorps.
I 2003 tok Pål og Hege Magnussen initiativ til å gjenopprette Oppegård som selvstendig korps. I dag er det i full fremgang, med 40 musikanter i alderen syv til tretten år.
Oppegård skolemusikkorps rekrutterer fra Greverud, Østli og Flåtestad skoler, og musikantene øver i SFO-tiden. Den unge 80-åringen skal i midten av mars delta i Akershusmesterskapet for korps, og ved St. Hans-tider går turen til korpsfestival på Bornholm.
Ordfører Sylvi Graham står for utdeling av årsstjerner og -medaljer under konserten i Kolben.

Artikkeltags