DRØBAK: «Jacobine» var ikke død. Heller ikke jazzcruisene. Båtens nye eiere satser på jazzcruise med de gode gamle tradbandene hver torsdag i august.

– Jazzcruisene kom sent i gang denne sommeren. Vi tar jazzcruisene i august som en prøvesesong og kommer til å være mye tidligere ute med programmet for neste sommer, sier Finn Eriksen.

Fem cruise i august

Finn Eriksen er skipper på «Jacobine», som han eier sammen med Pål Hultman Larsen, og begge digger jazz. Spesielt mainstreamjazzen og tradjazzen i særdeleshet.

Fordi de kjøpte båten så sent som i mai i år er det ikke blitt mye tid til å planlegge jazzcruise for årets sommer. Men fem jazzcruise har de klart å få til på like mange torsdager i august.

Det første jazzcruiset med avgang fra Sjøtorget i Drøbak gikk av stabelen torsdag i forrige uke med legendariske Big Chief på plakaten.

Kommende torsdag er det Bone Vox som slår an den musikalske stemningen. De neste ukene følger Caledonia Jazzband, Aspheim Oldtimers og Drøbaks eget Cabinorkesteret.

Les flere underholdningssaker her!

Båten får en ny sjanse

Da Fergeselskapet Drøbak-Hurum-Svelvik solgte «Jacobine» for 550.000 kroner til de nye eierne i mai i år, fryktet de fleste at det var slutt på den 20-årige tradisjonen med jazzcruise på fjorden. De siste årene har det vært nærmere 30 jazzturer i farvannet utenfor Drøbak hver sommer.

– Vi synes «Jacobine» er flott og mener båten fra 1966 bør få en sjanse til, sier Finn Eriksen.

Han er opprinnelig sjømann, men har gått på land for å drive firmaet Kran og Transport på Kykkelsrud. Her har han båthall og driver med landtransport av båt. Etter at han ble «reder» har han frisket opp utdannelsen sin og kan nå være skipper på egen skute.

Medeieren av «Jacobine», Pål Hultman Larsen, er yrkesdykker.

Stor etterspørsel

– Det er ikke bare folk i «badebyen» og de som bor ved fjorden som setter pris på jazzcruisene. Vi har også mange forespørsler fra folk i Ski og Oppegård, som lurer på om det blir jazzcruise. Og det blir det, vi savner dem selv også, sier Finn Eriksen.

Han har vært med «Jakcobine» på mange jazzcruise tidligere og var også en hyppig gjest i Drøbak jazzklubb da den holdt til på Reenskaug hotell.

– Hva med jazzcruisene neste sommer om dere ikke klarer å fylle båten med jazzinteresserte kommende uker?

– Ingen fare. Dette er en prøveperiode. Vi har andre jobber og skal ikke leve av dette. I år kom vi for sent i gang og har ikke rukket å legge opp til noen form for markedsføring. Neste år vil vi være tidlig ute slik at folk i god tid kan planlegge å være med på jazzcruise sammen med vennegjengen.

Billettene til jazzcruisene kan enten reserveres på Drøbak turistinformasjon eller kjøpes ved ombordstigning.

Si din mening i kommentarfeltet under!