«Gondolførerne» på TV

Artikkelen er over 16 år gammel
DEL

Les lokale nyheter i ferien. Prøv oss i 5 uker for 5 kr.

KOLBOTN: Alle som gikk glipp av den komiske operetten "Gondolførerne" eller har lyst til å se den på nytt har muligheten på TV Oppegård over to onsdager. 1. akt vises onsdag 4. oktober, 2. ak. onsdag 11. oktober.
Operetten, som ble fremført i Kolbotn kinoteater i våres var årets storsatsing av Oppegårdkoret Scenario i samarbeid med profesjonelle operasangere. Orkesteret, under Arne Monn-Iversens ledelse, bestod av Oppegård kammerorkester forsterket med medlemmer av Oppegård janitsjar, samt Trond Lindheim på synth.
"Gondolførerne" av librettisten William Gilbert og komponisten Arthur Sullivan er ikke tidligere satt opp i Norge og ble derfor oversatt til norsk av Sven Torneberg. Sangtekstene er bevisst holdt nær opp til Gilberts tekster, noe som har vært vanskelig på grunn av mange rim, samtidig som musikken både skal følges og oversettelsen stemme med originalen. I dialogene har det derimot "sneket seg inn" en god porsjon dagsaktuell humor. - Det var bare ikke til å unngå, sier Sven Torneberg.

Artikkeltags