Gospelmusikalsk jubileum

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Jubileet var lite, men musikken mektig under seminarkonserten til koret Gregos i Greverud kirke søndag.

DEL

GREVERUD: De var der, alle de som startet opp med gospelkoret Gregos for fem år siden. Rolf Lie som musikalsk leder ved pianoet, søsteren Hanne Lie som dirigent og faren, Per Lie i bassrekka. Foruten jubilanten, korets 25 sangere og ytterligere 15 sangere, som deltok på helgens korseminar. Det hele endte opp med en seminarkonsert, som bød på mest gospel, ispedd noe latino-jazz og litt rock.
«Father I adore you» tonet ut fra koristene, som kom inn i kirken bakfra som en forberedelse til «Chuch medley», et av kveldens musikalske høydepunkter, ikke minst takket være vokalisten Hans Samuelsen. Med klar og kraftig stemme bragte han forsamlingen «over dammen» til baptistkirkene i New Orleans. Greverud kirke er ikke på samme måte like velgnet for rock akustisk sett, men Samuelsen tro likevel til med en egenkomponert rockemelodi til eget gitarakkompagnement.
Vekselvis fikk publikum oppleve hele seminarkoret, bare Gregos alene og dirigenten og panisten i duett med den vakre «Come sunshine» fra Duke Ellingstons «Sacred Concert». Jubileumskoret imponerte med «Herre takk for denne stund» fra en afrikansk messe og «Amen», mens alle de 40 sangerne ga seg i kast med latin-pop-gospel melodien «He reigns forever» før storkoret tro skikkelig til med den passende avslutningen, «Thanks».
Christian Lund (trommer), Bernt Chr. Kvarstein (bass) og Nils Kvandal (munnspill) ga stemningsfull og fin musikalsk ledsagelse.
Både publikum, musikere og koristene selv tar det som en selvfølge at dette bare er det første av mange musikalske jubileer i Gregos-regi i fremtiden.

Artikkeltags