Gå til sidens hovedinnhold

Jubileumskonsert for Tom Wiklund

Artikkelen er over 19 år gammel
SKI: Tom Wiklund i Ski har gjennom mange år vært en av de mest markerte dirigenter i Follo-regionen. Når han feirer 50 år 27. august har gamle og nye sangere fra Wiklunds kor, musikere og solister gått sammen om en stor jubileumskonsert på selve dagen. De skal fremføre G. F. Händels «Messias» i Torshov kirke.
Blant Tom Wiklunds meritter er kor i Oslo, Drammen og Follo, han har selv sunget i Operaens ekstrakor, undervist tallrike elevkull i sang og klaver, dessuten vært Torshov kirkes faste organist og et musikalsk midtpunkt i bydelen i en årrekke. I dag har han dirigentansvaret for blant annet KoriOslo, Torshovkoret, Follo kammerkor, foruten skolekoret ved Ski videregående skole, hvor han er fast ansatt på linjen for musikk, dans og drama og Torshov kirkes barnekor. I 1997 mottok han Lovisaprisen, Sagene/Torhovs kulturpris.
Foruten kjempekoret på 80 gamle og nye sangere fra korene til Tom Wiklund blir Jubileumskonserten blir gjennomført med 19 musikere fra Kringkastingsorkesteret og solistene Birgit Gudim (sopran), Ingrid Dominque (alt), Jan Erik Fillan (tenor) og Frank Runar Gansmo (bass). Dirigent er jubilanten selv, som så ofte før.