Julehilsen fra Tryllefløytene

Ungdomskoret Tryllefløytene under ledelse av dirigent Liv Ragnhild Torneberg er aktuell med juleplata "Sweet was the song". I kveld kan koret oppleves med luciakonsert i Greverud kirke.

Ungdomskoret Tryllefløytene under ledelse av dirigent Liv Ragnhild Torneberg er aktuell med juleplata "Sweet was the song". I kveld kan koret oppleves med luciakonsert i Greverud kirke.

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Ungdomskoret Tryllefløytene i Oppegård har allerede fått oppfylt sitt første juleønske: utgivelse av juleplate. Salget starter under korets luciakonsert i Greverud kirke tirsdag 13. desember.

DEL

KOLBOTN: CD-innspilling har vært på ønskelista til Tryllefløytene i mange år og det har også tatt et par år å få realisert prosjektet. Innspillingene er foretatt i Jar kirke i Bærum i januar 2004 og april 2005, mens plata foreligger i disse dager.

Korrepertoar.

Resultatet er 16 av julens sanger, noen kjente, men de fleste er ikke å finne i familiens standardrepertoar for julesanger. Formidlet av 25 unge kvinnestemmer med masse friskhet og god klangfølelse, riktig noe å komme i julestemning av. Blant de tradisjonelle sangene er "Det lyser i stille grender", "Jeg synger julekvad", "Ding dong! Merrily on high", "White christmas" og "Stille natt". Blant dem som heller hører hjemme i et korrepertoar er Mozarts nydelige "Ave Verum" i et spennende arrangement, den morsomme "Little drummer boy" (H. Simeone), den jødiske folketonen "Ya ba bom! (There shall be peace)", filmsangen "Ser du stjärnan i det blå" (Leigh Harline), "Praise, my soul, the king of heaven" og "The Snow" (Edvard Elgar) med Stephan Theophilakis Lindal på tverrfløyte.

Modne ungdommer.

Flere av sangerne er også solister: Tonje Olsen ("Det lyser i stille grender"), Iselin Kongsten og Karoline Bøhmer Sørensen ("Stille natt"). Musikalsk ledsagelse besørges av Sunniva Lønning (piano), Tom Wiklund (orgel), John Audun Baar (trommer), Bernt Christian Kvarstein (kontrabass) og Stefan Th. Lindal (tverrfløyte).
Ungdomskoret Tryllefløytene har ingen lang historie. Koret ble stiftet i 1993 av Liv Ragnhild Torneberg på Kolbotn som fremdeles dirigerer koret og har det kunstneriske ansvaret for CD-plata "Sweet was the song". Ambisjonen var å skape et profesjonelt ungdomskor i Follo-regionen med Sandefjord pikekor som idealet, et kor hvor Torneberg selv sang som ung. Både hun og koret har langt på vei lykkes med ambisjonen, men det har ikke alltid vært så lett å rekruttere unge, kvinnelige sangere fra Follo. I dag er mange bosatt utenfor distriktet og mange også godt oppe i 20-års alderen, så de må kalles "modne ungdommer".

Mange høydepunkter.

Mange gleder seg til korets opptredener, som den årlige luciakonserten i Greverud kirke, og den faste vårkonserten, som i år var en Broadway-kavalkade i foajeen til Samfunnshuset på Kolbotn. Mange husker også med glede oppsettingen av operetten "Pikeskolen" i Kolbotn kino i 2003 og konserten med historiske kvinner i 2001.
CD-prosjektet er et nytt høydepunkt i korets korte historie. Det er ikke noe å si på kvaliteten, men dette er et marked hvor konkurransen er stor. Hvert eneste år utgis det mange nye juleplater, sunget inn av de beste korene og det er vanskelig å hevde seg i konkurransen. Tryllefløytenes nisje er lokalmarkedet og venner av koret. I Follo bør det ikke være noen tvil om at dette er årets julegave til musikkglade, like aktuell år etter år. Den eneste innvendingen er et altfor tradisjonelt og kjedelig cover med reinsdyr, snøkrystaller, hvilende rådyr på snøen og mørk himmel. Men det betyr ikke noe for innholdet, som står støtt på julehøytidens grunn.
Plata selges under konsertene i Greverud kirke tirsdag 13. desember og Gamlebyen kirke onsdag 14. desember.

Artikkeltags