ENEBAKK:–Plata kommer som enn gavepakke for Moys etter at vi kom sammen igjen i høst. Ny spilleglede og plate på en gang er full klaff, sier Henning Bergersen, vokalist i Moys. Enebakk-bandet hadde sin storhetstid med eksperimentell rock på 90-tallet og platedebut med "Virvel" (1997), men originalbesetningen ble oppløst i 2003. Noen få og spredte forsøk på å revitalisere bandet med nye medlemmer falt til jorden.

Rock på norsk.

–Det var ingenting som funket så vi valgte heller å avslutte samarbeidet. Inntil vi kom sammen igjen i høst og opplevde masse spilleglede og lyst til å drive med musikk igjen. Vi har lagt bort amboltene og bruker nå bare instrumenter, men er fremdeles på det litt eksperimentelle stadiet. Og så er vi tro mot rocken og synger på norsk, sier Henning Bergersen.
"Lyden av Enebakk" er tittelen på plata som slippes på Mjær ungdomsskole torsdag kveld. Plata byr på blandet musikk fra gammeldans til rock og rap, men samtlige band og artister er fra Enebakk. Og alle stiller under slippfesten i morgen.

Bare ny musikk.

–Det ble satt tre betingelser da vi inviterte musikkutøvere i lokalmiljøet til å være med på plateprosjektet: artisten eller bandet skal være fra Enebakk, musikken skal være nykomponert og aldri fremført tidligere, sier Robin Nedregård. For to år siden hadde han ideen til "Lyden av Enebakk" sammen med Aksel Henriksen, begge aktive i musikkmiljøet i Enebakk gjennom mange år. Dette skjedde samtidig med etablering av eget studio og plateselskapet Northline Music Company. Underveis har initiativtagerne flyttet seg selv og studioet fra Enebakk til Flisa, hvor de har jobbet med ferdiggjøring av Enebakk-lyden, som også er selskapets første utgivelse.
–Å promotere musikklivet i Enebakk syntes vi var en fin måte starte opp studio og plateselskap på. I løpet av året vil det komme mye annen fra Northline-etiketten, sier Robin Nedregård.

12 enebakklåter.

Dette er "Lyden av Enebakk" på plate og under slippfesten på Mjær ungdomsskole torsdag kveld:
* Erlend Dalen, poprock: "You and me"
* Moys, rock: "Ingenting"
* Robert Cohn, poprock: "Loser"
* Steinar Jacobsen, pop: "Wonder Why"
* Martin Enger, 11-åring synger barnerock: ""Popstjerne"
* Karina, popballade: "Walk away"
* Aendy & Jonas, rap: "Aendy"s sang"
* Kultfunk, band: "Feeling love"
* Carl A. Tidemann/Roger Hollund, viserock: "De gamle er eldst"
* Enebakk Spellemannslag, gammeldans: "Østmarkas sang"
* Best før..., gammeldanskvartett: "Sirissen"
* Kultfunk, band: "West coust"