Gå til sidens hovedinnhold

Kolbotn-Garden drillet for VM

Artikkelen er over 18 år gammel

- Jeg har sommerfugler i magen, sier Kine Skogstad (9). Hun er en av de 46 jentene i Kolbotn-Garden som representerer Norge i World Championship for Marching Show Bands i Italia i juli.

KOLBOTN: 3. juli reiser Norges eneste rene jentekorps nedover til Italia sammen med 10 foreldrerepresentanter, en musikkansvarlig og en stor heiagjeng med familier og bekjente for å vise hva de kan.
- Vi blir nok en hel liten Kolbotn-koloni, sier foreldreformann Morten Tønseth.

Mye øving.

De to siste årene har Kine Skogstad lært å spille trompet i Kolbotn-Garden, mens Trine Dischler (11), som også spiller trompet, har vært med i tre år. Jentene øver to timer to dager i uken på Ingieråsen skole, i tillegg til ekstra øvelser i helgene og trening hjemme på egenhånd.
- De legger nok ned et par hundre timer i Kolbotn-Garden i året, sier Tønseth.
Hovedkonkurransen i Italia vil være i Brianteo Stadion, som tar opptil 18 000 tilskuere, og Garden skal ha 10 opptredener i løpet av de åtte dagene de skal være der. Den andre delen av konkurransen, som er en gatemarsj, skjer i Formel 1 banen i Monsa utenfor Milano.

Nerver.

- Jeg både gruer og gleder meg, smiler Trine Dischler.
- Jeg gleder meg nå, men nervene kommer nok etterhvert som det nærmer seg, sier Camilla Kløvstad (15). Hun har vært med i Kolbotn- Garden i seks år og er nå drillpike. Før det spilte hun trommer.
- Alle jentene må lære seg enten trompet, trombone eller trommer før de får lov til å bli drillpiker, men de velger selv hva de vil spille, forklarer Tønseth.

Tre mål.

30 kops skal delta i tattoo-avdelingen som Kolbotn-jentene er med i. Tattoo betyr i korpssammenheng å gå i formasjonsoppvisning. Kolbotn- Garden begynner sin oppvisning med å forme et jagerfly. 12 av korpsene går videre til finalen. Konkurransen er tøff, for her kan jentene risikere å møte rene college-band, ettersom den øvre aldersgrensen er 23 år.
- Vi har satt oss tre mål i VM: Å komme til finalen, å gjøre et godt inntrykk og ha det gøy, forteller Morten Tønseth.

44 år med korps.

Kolbotn Garden ble stiftet i 1959 og har idag 46 jenter i hovedkorpset, i tillegg til aspirantene. Man må være aspirant i ett år før man får være med i hovedkorpset. Garden har det siste året med hjelp fra ivrige foreldre jobbet fram mot VM i Italia.
- Vi måtte søke om å få være med i VM og ble godtatt for ett år siden. Kolbotn-garden er det første norske korpset som er med i dette verdensmesterskapet i formasjonsoppvisning for drillkorps, sier Tønseth.