SKI: Farmen-elskerne har fått med seg at Ski-mannen Burhan Qaderi er valgt til storbonde. I siste program var tiden kommet til å velge førstekjempe. Det valget er det ikke alle som var like godt fornøyd med.

Tar sterkt avstand

Hat- og rasismemeldinger har haglet i retning Qaderi.

– Det er ingen god følelse å få slike meldinger, men jeg klarer meg fint, Samtidig tar jeg sterk avstand fra slike ytringer. Jeg aksepterer det rett og slett ikke. Jeg synes det er urettferdig. Disse meldingene hadde garantert ikke dukket opp hvis jeg hadde valgt en annen. Folk skjønner ikke spillet her inne og får bare med seg under halvparten av hva som egentlig foregår på Farmen, sier Qaderi til Østlandets Blad.

Les også: Burhan Qaderi fra Ski er utfordrer i Farmen

Mest positivt

– Jeg har bare fått positive meldinger, men det snudde brått da førstekjempevalget var gjennomført, sier Ski-mannen.

Det mest skremmende er bakgrunnen til mange av dem som har sendt ham hatmeldinger.

– Jeg har sjekket en del av dem. Det skremmer meg litt at det viser seg å være både samfunnstopper, besteforeldre og foreldre som sender disse meldingene, sier Qaderi.

Er meg selv

Ski-mannen har, helt fra første stund på Farmen, vært åpen på at han har null erfaring med å drive gård. I tillegg hater han vonde lukter, og det er det nok av på Farmen.

– Jeg er bare meg selv og har gått inn for å kose meg, sier Qaderi.

Det var VG som først skrev om denne saken. Mange har i ettertid tatt kontakt med Qaderi og vist sin støtte.

– Det har blitt mange støtteerklæringer de siste dagene. Men det mest oppsiktsvekkende er jo at flere av støtteerklæringen kommer fra folk som først sendte meg hatmeldinger. Det er jo litt gøy, sier Qaderi.

Er en klovn

Han har nå fått hele innspillingsperioden litt på avstand og sitter selv hjemme i egen stue og titter på programmet.

– Det er artig å se på. Jeg er jo en klovn og får tilbakemeldinger fra familie og venner om at slik jeg fremstår på TV, er slik jeg er i virkeligheten, sier Qaderi.

Hvordan det går til slutt og hvem som stikker av med seieren vil han ikke ut med, men han kan fortelle at det skjer mye som vi TV-seere ikke får med seg.

– Det at jeg skulle ha latt meg påvirke til å velge slik jeg gjorde i førstekjempevalget er helt feil. TV-bildene lyver litt. Det skjer mye mer enn det dere ser på TV, på godt og vondt, sier Qaderi.