ÅS: Det blir mange på scenen når det nye året synges, spilles og danses inn i storstua til universitetet i Ås lørdag. Det er Vestby janitsjar og Ås musikkorps som står bak konserten og for anledningen har de slått sine instrumenter og noter sammen til ett storkorps. Dette blir sjette året på rad storkorpset inviterer til nyttårskonsert i Aud Max.

På hjemmebane.

- Som seg hør og bør har vi også denne gang fått med oss et kjent navn som trekkplaster. Han er mer enn bare det, Øystein Wiik er oppvokst i Ås og føler seg som Ås-gutt, selv om han trives best på de store scenene, sier Hans Smogeli i Vestby janitsjar. Øystein Wiik har en lang merittliste etter gjennombruddet som Jean Valjean i Det Norske Teatrets oppsetting av "Les Misérables" i 1988. Gjennombruddet brakte ham til London og The Palace Theatre, hvor han spilte rollen i mer enn 200 forestillinger. Siden har det gått slag i slag med store oppgaver i inn- og utland. Mange vil også huske ham fra "Phantom of the Opera" i Aud Max i 1992. Det var første gang han samarbeidet med Ås musikkorps. Forestillingen måtte tas av plakaten på grunn av rettighetsproblemer.

Musikalmaker.

I 1998 hadde Øystein Wiigs første musikal, "Sofies verden", verdenspremiere i Tyskland med ham selv i rollen som Alberto. Siden har han skrevet musikaler som "Vincent van Gogh", "Farlige forbindelser", "Frendelaus" og "Dickie Dick Dickens". Sammen med komponistkollega Gisle Kverndokk skriver han åpningsforestillingen til det nye operabygget i Bjørvika. Det er en opera fritt etter Jules Vernes "Jorden rundt på åtti dager".
Under nyttårskonserten i Aud Max skal han blant annet synge "Anthem" (Chess), "Stars" (Les Misérables), "Beyon the sea" og "Have you met miss Jones" i storbandarrangement, Why, God Why og Bui Doi (begge fra "Miss Saigon").

Stripper instrumentet.

Foruten storkorpset, som er vertskap, bidrar også Ås korforening og Soon blandede kor i den musikalske nyttårsfeiringen sammen med sang- og danselinjen ved Follo folkehøyskole i Vestby. En av storkorpsets musikere, Erland Wolff, skal dessuten være solist på klarinett under "Immer kleiver", hvor han demonterer instrumentet etter hvert. Og til slutt står igjen med bare munnstykket.
Dirigenter er Erlend Tunestveit for Vestby janitsjar og Terry Bone for Ås musikkorps. De vil veksle om å dirigere, mens Christian Killengreen er dirigent for korene når de har egen sangavdeling. Korpset og korene har også fellesnumre.
- Vi avslutter herligheten med "Pomp and circumstances". Først da er det ordentlig nyttår, mener Hans Smogeli.