Gå til sidens hovedinnhold

Omsorg gjennom kunst

Artikkelen er over 18 år gammel

- Knallstilig! utbryter en mor. Onsdag holdt Åkebakke barnehage i Ås utstilling og auksjon av egne malerier og tegninger.

ÅS: 44 barn i alderen 3-6 år har tegnet, malt, laget akvareller og håndavtrykk til utstillingen hvor foreldrene fikk kjøpe sitt barns verk til 10 kroner og samtidig hjelpe fattige barn i Kenya gjennom SOS barnebyer.
- Ved å holde en slik utstilling viser vi også barna at vi setter pris på det de lager og at alles bilder er like fine og viktige, sier avdelingsleder Hans Inge Knudsen.

Bestillingsverk.

Førskolebarnas kunstprosjekt er bestilt og finansiert av Norges Landbrukshøgskole. Den svære dråpeformede skulpturen, som er laget av ståltråd surret rundt metallstenger vil etter utstillingen pryde NLHs bibliotek, sammen med andre kunstprosjekt fra tidligere år.
- Det morsomste var å surre masse ståltråd og sette på perler, forteller Iver Skovdahl (6).
- Men vi må ha mer pynt på, den skal jo henge i biblioteket, mener Steinar Pedersen (5), selv om han er godt fornøyd. Barnehagen har fått dekket 15 000 kroner i materialkostnader, samtidig som de mottar ytterligere 15 000 når verket leveres til landbrukshøgskolen.

Auksjon.

Åkebakke barnehage holdt også en auksjon av større verker, som hele grupper har vært sammen om.
- 500! 600! 700! Hører jeg 750?!. Auksjonarius Idun Bratberg er ivrig og får foreldrene med seg til å høyne prisene. Dagens dyreste bilde ble "Tur i Skogen", malt av barna på avdeling Grynt, som gikk for 1250 kroner.
- Jeg syns det er et godt alternativ til loddsalg og kakebaking, sier Bratberg.
- Vi har gitt penger til barnebyen i Kenya i 5-6 år, siden den tidligere styreren her kontaktet SOS barnebyer. Alle barnehager burde gjøre tilsvarende og adoptere en SOS barneby, oppfordrer Hans Inge Knudsen.