Operette-audition på Kolbotn Prestisjeoppdrag for Rødstrupen Nytt liv til bedrøvet fugl

Artikkelen er over 17 år gammel
DEL

KOLBOTN: Oppegårdkoret Scenario gjennomfører audition om formiddagen lørdag 13. januar i forbindelse med prosjektet «Operettegalla», som skal framføres i Kolbotn kinoteater sent på høsten i år og opretten «Pariserliv« i 2001.
«Operettegalla» vil bli satt sammen av en rekke opretter og musicaler og det er behov for både fyldig kor og solister.
- Denne gang vil vi prøve å klare oss med egne solister uten å måtte engasjere profesjonelle, sier prosjektleder Josefine Ystenes i koret. Det betyr at korets egne sangere, som ønsker å prøve seg som solister, også må gjennom audition.
- Ellers har vi behov for flere sangere i koret. Alle som har lyst til prøve seg er velkommen til audition på Kolbotn i dag, sier Josefine Ystenes, som vil ha forhåndsbeskjed på mobiltelefon 922 69 779.
OSLO: Lørdag formiddag skal blandakoret Rødstrupen i Ski synge ved en spesiell anledning i Oslo. Da skal det deles ut en pris for utøvelse av sivilt mot ved Nobelinstituttet. Bak prisen står en gruppe ildsjeler som arbeider med dette på frivillig basis, blant andre professor Ståle Eskeland. Prisen blir delt ut for andre gang.
- Det viktigste som skal skje er på ingen måte at vi skal synge, men for oss er det et prestisjefylt oppdrag, sier Magnhild Haugrønning, som er korets informasjonsansvarlige.
Sangene koret skal synge ved innledningen til arrangementet er «Sommerfuggel i vinterland» (H. Sivertsen), «Mjuk vijnn» (T.K. Knudsen) og den afrikanske sangen «Zenzinina». Sangene skal gi en pekepinn om hvem som får prisen i dag.
ÅS: Elevene i klasse 3A og 3B ved Rustad skole i Ås har gitt nytt og fargerikt liv til André Bjerkes «bedrøvet fugl» med navnet Pindia Pampistika Pampibanbon, diktet om fuglen som var så bedrøvet fordi den ikke fantes. Elevene skapte fuglen, slik at den virkelig finnes - og i stedet for å være bedrøvet stråler den nå mot alle i glede over sin egen skjønnhet.
De fargerike tegningene utgjør en utstilling, som henger i Ås bibliotek noen dager ut i neste uke.

Artikkeltags