Sofiemyr skolekorps knuste alle

ENEREN I NORGE: Sofiemyr skolekorps under ledelse av Idar Torskangerpoll på konkurransescenen i Larvik lørdag. ALLE FOTO: ØIVIND LUNDE

ENEREN I NORGE: Sofiemyr skolekorps under ledelse av Idar Torskangerpoll på konkurransescenen i Larvik lørdag. ALLE FOTO: ØIVIND LUNDE

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

SOFIEMYR: Ingen over, ingen ved siden: Sofiemyr Skolekorps befestet sin posisjon som Norges i særklasse beste skolekorps under NM i Larvik lørdag.

Slik de gjorde det i fjor. Og året før. Og året før det. Og året før det. Og hvert år har de imponert dommerne med symfonier skrevet til korpset av dirigenten Idar Torskangerpoll.

Les også:

1, 2, 3, 4, 5

Symfoni nummer 1, Symfoni nummer 2, 3, 4 og årets Symfoni nummer 5 – som høstet rekordhøye 98 poeng. Da var det hele fire poeng ned til nummer to. Trombonesoloen signert Øivind Gulbrandsrud ble lagt spesielt merke til - ikke minst av gardedirigent og dommer, Eldar Nilsen.

Fikk 98 poeng

– Jeg synes vi spilte stykket som det skulle spilles, sier dirigenten Idar Torskangerpoll, og legger til at han er strålende fornøyd med trombonistens innsats og innsatsen til de øvrige solistene og resten av korpset.

Dommerne sa seg 98 prosent enig med ham.

En så høy poengsum som 98 skal man lete lenger etter. Men Sofiemyr skolekorps fant den altså og regjerer på toppen av skolekorpsene i landet, i suveren stil.

Senker skuldrene

I år fulgte vi norgesmesterne gjennom oppakking, oppvarming, på konkurransescenen og til de ble sluset ut av konkurranselokalet. Og kan avsløre hva et skolekorps på ypperste nivå gjør i minuttene før konkurransen:

De senker skuldrene. Oppvarmingen går i en fleipete og hyggelig tone. Men samtidig skjerpet. Vitsene sitter løst. Kommentarene også. Og smilet er bredt hos Idar Torskangerpoll. Han stopper korpset sitt, og er ikke fornøyd med begynnelsen.

– Seks – syv av dere spilte feil nå. Det vil si, dere spilte ikke feil, men dere så ikke på meg. Så løfter han dirigentpinnen igjen og han har korpsets fulle oppmerksomhet.

Les flere underholdningssaker her!

Nerver?

Hvor er nervene, undrer vi når Idar plutselig slår av korpset sitt på nytt.

– Nei, Charlotte, det skal vi ikke ha. Spill helt perfekt – litt for tidlig. Du skal spille helt perfekt akkurat på tiden, formaner dirigenten.

Og på konkurransescenen gjorde Charlotte akkurat det. Hun høstet stående applaus sammen med sine medmusikanter.

Si din mening i kommentarfeltet under!

Artikkeltags