KOLBOTN: – Knerten er en magisk pinne som snakker, forteller Hulda Hein Guiterrez.

Hun er datter og søster til hovedrolleinnehaverne i teaterstykket «Knerten og Lillebror». Familieteateret Ègals viste sin egen tolkning av barnebøkene Anne-Cath. Vestly skrev om «Knerten og Lillebror.

– Det blir kanskje litt rart å se storebroren min som lillebror, sa Hulda med et smil.

Storebroren Samuel José Hein Gutierrez spilte hovedrollen som Lillebror, bestevennen til Knerten.

Tok med figurene på teater

Kulturhuset oste av liv, og barnelatter gjallet i veggene. Snart var det endelig tid for «Knerten og Lillebror». Bestevenninnene Lea Brandstadmoen Ellingsen og Malin Strande Rønningen hadde pyntet seg og selvsagt tatt med Knerten-figurene sine.

– Teateret handler om en pinne og en gutt som er veldig gode venner. Og så kan pinnen snakke, forteller Lea, mens bestevenninnen følger nøye med.

– Jeg gleder meg. Det er veldig gøy med Knerten, sier Malin.

– Knerten er så morsom, repliserer Lea med et stort smil.

Humor for store og små

Selv om barna var i overtall, var det også rom for at de voksne skulle more seg under familieforestillingen. De to mannlige skuespillerne i stykket måtte tåle å spille små jenter, med tynne stemmer og forkjærlighet for dukker, til stor glede for den eldre delen av publikum. Stykket var både skummelt og morsomt, med masse hyggelige øyeblikk.

«Knerten og Lillebror» var et teaterstykke med god underholdning for hele familien, mens de minste holdt godt tak i Knerten-figurene sine og undret seg over at Knerten kunne snakke i virkeligheten.

Del på Facebook