– Som å varme opp for a-ha

Gospelkoret Gregos skal varme opp for Angels in Harlem Gospel Choire i Kolben kulturhus lørdag 11. desember. FOTO: BJØRN SANDNESS

Gospelkoret Gregos skal varme opp for Angels in Harlem Gospel Choire i Kolben kulturhus lørdag 11. desember. FOTO: BJØRN SANDNESS

Av
Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

KOLBOTN: – Hadde dette vært i popverdenen, ville det være som å varme opp for a-ha, sa en av koristene. Det var en kommentar jeg likte, sier Egil Østebrød i gospel- koret Gregos.

Lørdag kveld står nemlig gospelkoret Gregos i Oppegård på scenen i Kolben kulturhus for å varme opp for det legendariske Harlem Gospel Choire.

Gospelkoret er på norgesturné med sine Angels in Harlem Gospel Choire og skal gjennomføre åtte konserter i Sør-Norge.

Dagen før egen konsert

– Vi er spente og glade over å få være oppvarmere for et så flott gospelkor. Ikke minst håper vi å kunne lære litt av dem, sier Egil Østebrød, som er leder i Gregos.

Da turnéarrangøren fikk høre lydfilen med utdrag fra korets 10-års jubileums-cd, var det ikke tvil om at Gregos skulle få være oppvarmere under lørdagens konsert.

Gregos er til sammen ca. 30 sangere, men 25 stiller i Kolben, hvor koret fremføre 5–6 låter.

– Årsaken til at vi er i stand til å stille på så kort varsel er at Gregos selv skal ha sin julekonsert i Greverud kirke søndag 12. desember . Det betyr at de fleste av sangerne er tilgjengelige denne helgen.

Hos Skavland i kveld

Gregos er Follos gospelkor for voksne. De synger fengende gospel, bl.a. flere sanger fra Brooklyn Tabernacle Choir, som koret besøkte i New York i 2008. Gregos passer derfor i stil til Harlem Gospel Choir.

Gregos har hatt konserter sammen med bl.a. Jessy Dixon, Calvin Brigdes og Brazz Brothers.

Responsen på konsertturneen til det legendariske gospelkoret fra Harlem har vært så stor at koret skal nå opptre sammen med superstjernen Josh Groban på talkshowet «Skavlan» fredag 10. desember.

Groban og «englene»

– Vi fortalte Josh Groban at Angels in Harlem er på turné i Norge og mente det var en strålende anledning for dem til å opptre sammen. Det var Josh Groban helt enig med oss i. Vi er veldig glad for at koret takket ja og ser frem til å kunne si god jul til våre seere med en slik opptreden, sier musikkansvarlig Leif Åge Reme i «Skavlan».

Dagen etter er det duket for swingende gospelmusikk med «Englene fra Harlem» i Kolben kulturhus.

Artikkeltags