OPPEGÅRD: Hele 12 ganger skal båten forlise på hovedscenen i Kolben, og like mange ganger kommer nok publikum til å reise seg å applaudere etter nærmere 3 timer med båthavari.

Proff behandling

Sammensatt av proffer så vel som amatører, er ensemblet bak «Titanic» fra øverste hylle alle sammen. Visst er de bedre sangere enn skuespillere, men i musikalsettingen gjøres den klassiske historien lys levende og underholdende. Selv om konteksten selvfølgelig er av det tragiske slaget.

BILDESERIE: Se bildene fra premieren i Kolben!

Oppfinnsom scenekunst

Det er storslått når teppet går til side og vi ser Kaptein Edward J. Smith på broa i Sven Tornebergs skikkelse, helt oppunder scenetaket i Kolben. Og blant mange på scenen denne kvelden, var han kaptein både i stykket og på båten. Ellers strekker musikalen «Titanic» grensene for kulturhusproduksjon med massive kulisser og storslåtte løsninger.

God timing

Med mange involverte er det mye som skal gli sammen i en slik produksjon. Noen kunne kanskje artikulert bedre, men jevnt over ble teksten levert med overbevisning, enten den ble sunget eller sagt. For informasjonen sin del, var også bruken av storskjerm nyttig, for å hele tiden vite hvor vi var, og når. For på «Titanic» ble vi kjent med de reisende både på 1., 2., og 3. klasse.

Profilene

Det var jevnt nivå på de involverte, men noen stakk seg likevel ut og må nevnes. Anders Lyseggen var bra som fyrbøter, mens Andreas A. Iversen spilte rollen som konstruktør utmerket. Verdt å nevne er også kjæresteparet «Jim» (Fredrik Georg Svang Hansen) og «Katie» (Kari-Mette Nordheim) som sang og spilte strålende.

Lang og innholdsrik

«Titanic» er en helaftens, tre timers opplevelse som både visuelt og innholdsmessig er verdt billettpengene. Og det blir nok lenge til vi får seg en slik produksjon på våre kanter igjen.

Anmeldt av Odd Inge Rand