KOLBOTN: – Jeg er ikke redd for Karius og Baktus fordi jeg er flink til å pusse tennene. Jeg har også fått en elektrisk tannbørste av min tante som er tannlege, så det går bra, sier Mari Jensen Tunes (3) fra Kolbotn.

Thorbjørn Egners fortelling om de to små tanntrollene var godt kjent for treåringen som kan alle sangene fra forestillingen utenat.

– Den er veldig morsom, og jeg er veldig glad i den. Min mormor, mamma og pappa har lest den til meg mange ganger, og jeg har den også på DVD, sier Mari og setter med det samme hånden sin i en beger med lørdagsgodt.

– Morsomt, men litt skummelt

Ekteparet Vivian Hein og Porfirio Gutierrez i rollene som Karius og Baktus, som sammen med skuespiller Gunnar Strand utgjør Égal teater, var i Kolben kulturhus for tredje gang da de fremførte forestillingen “Karius og Baktus” sist lørdag.

Selv om dette eventyret ble skrevet for over 60 år siden, var det ingen tvil om at historien fortsatt var populær.

Se bildene her: “Karius og Baktus” i Kolben

Mens mange barn og voksne brukte anledningen for å komme nærmere og hilse på de to tanntrollene rett etter forestillingen, måtte Jakob Kaasa Lund (3) fra Langhus klamre seg fast i pappa.

– Det var litt skummelt da de dunket i tennene til Jens, sier treåringen.

Til tross for at Jakob har allerede sett teaterforestillingen om de legendariske tanntrollene fire ganger, er han fortsatt litt redd for dem.

– Er det morsomt med Karius og Baktus? spurte det rødhårede tanntrollet Baktus med et smil rett etter forestillingen.

– Nei, takk, svarte treåringen kjapt med alvor i stemmen og skapte en latterbølge hos skuespilleren.

Føler seg hjemme i Kolben

Den Torshov-baserte duoen i Égal teater har turnert med historien om de to tanntrollene landet rundt i tre år og vist den over 100 ganger.

– Det er alltid gøy å gjøre folk glad, og vi blir alltid godt mottatt med denne forestillingen. Uten den skulle vi ikke klare å finansiere våre andre oppsetninger. Det er kjempeartig at vi kan leve av det vi gjør, sier Porfirio Gutierrez (39), som debuterte som skuespiller i rollen som Stein i “Døden på Oslo S” i 1991.

«Knerten og Lillebror», som er den siste oppsetningen til Égal teater, hadde sin premiere lørdag 10. september i Kolben kulturhus.

– Vi føler oss hjemme her, sier skuespillerne fornøyd.