Gå til sidens hovedinnhold

Kolbotn Konsertorkester holdt publikum i sjakk

Artikkelen er over 9 år gammel

Oppegård: Kolbotn Konsertorkester satte publikum sjakk matt da de la ut på reisen tilbake til den kalde krigens dager.

Fredag kveld inviterte Kolbotn Konsertorkester til konsertversjonen av musikalen Chess. Kveldens stjerner imponerte sterkt med musikk som gikk rett hjem hos publikum, som fikk gjenhør med låter som «Anthem», «One night in Bangkok», «Pity the child» og «I know him so well».

Se bilder fra showet her!

Tok til tårene

Tove Larsson og Målfrid Eggen fra Kolbotn tilbringer mye tid på kulturelle arrangementer i Kolben. Fredag tok de seg turen for et gjenhør med musikalen av Björn Ulvaeus og Benny Andersson.

– Jeg ble helt betatt og felte noen tårer her og der. Spesielt likte jeg låten «Anthem», sier Eggen, og legger til at hun er svært imponert, spesielt over solistene.

– Vi har et rikt musikk- og kulturliv her i Oppegård, noe vi er svært takknemlige for, sier Larsson.

–Største prosjekt i høst

–Dette er vårt største prosjekt i høst, og vi har øvd i to uker. Men lørdagsforestillingen blir enda bedre, for da kommer 45 stykker fra klassen vår og ser på, sier Helga Farestveit og Ingeborg Brøyn i koret fra Follo Folkehøyskole.

– Ekstremt tørr scene

Konsertsalen var langt ifra fullsatt, men det var tydelig at publikum stortrivdes på sin side av sjakkbrettet, skal man dømme etter hyl og tilrop etter hvert nummer på scenen.

Styremedlem og talsmann for Kolbotn Konsertorkester, Alex Wisting kunne imidlertid fortelle at forestillingen på lørdag nesten var utsolgt. Til tross for gleden over at forestillingen og oppslutningen ble så bra som den ble, er han allikevel ikke særlig imponert over akustikken i salen.

– Dette hørtes nok helt annerledes ut for publikum. Kolben har ekstremt tørre scener med dårlig akustikk, slik at vi som opptrer ikke får med oss helheten. Det er derfor veldig vanskelig å gjøre korpskonserter her, sier Wisting.

Videre kommer han med en klar oppfordring til folk om hvor folk bør befinne seg på lille julaften.

– Det er tradisjon at vi holder julekonsert i Greverud kirke hvor vi spiller julen inn, og ønsker alle velkommen klokken 23, avslutter han.

Les flere underholdningssaker her!