ÅS: Det geniale er å hanke inn multitalenter. De som kan få folk til å le seg skakke i det ene øyeblikket, før de imponerer med overraskende stemmeprakt i det neste.

Radarpar

I den settingen har årets gjesteartister Hilde Lyrån og Brede Bøe jobbet sammen i før, gjennom uttallige forestillinger. Når årets nyttårskonsert også kunne by på en tørrvittig og jovial konfransier i form av NRK-veteranen Rune Alstedt var det meste på stell i nesten fullsatte Aud. Max i Ås lørdag.

Musikalsk bredde

Repertoaret i en sånn konsert er lovlig forutsigbart. Nytt av året var imidlertid Ås barne- og ungdomskor som forsvarte invitasjonen og vel så det med den feiende flotte «Bruremarsj» signert Jan Magne Førde fra ikke ukjente Brazz Brothers. En mye brukt komposisjon, men med kor ble den frisk og fornyet. Videre ble det musikk fra både musikalen «Hair» og det fine solonummeret «Mitt hjerte er ditt» av Alf Prøysen fra koret.

All that jazz

Både Hilde Lyrån og Brede Bøe har solid musikalerfaring. Det kunne de vise gjennom duetten «The lady is a tramp», Lyrans imponerende «All that jazz» og Bøe i Sammy Davis Jr. sitt gamle praktnummer «Mr. Bojangles». Korpset hang godt med, og hadde også sine egne innslag med en koselig «Disney fantasy» samt pliktnummerne «Champagne-galopp» og «Radetzky march».

Ferske solister

Debutantene i Ås barne- og ungdomskor sto foran sitt største publikum på hjemmebane noensinne lørdag. Marte Nordal Hauken (18) og Emelie Anne Hollow (13) storkoste seg.

– Det var helt nytt for oss, og veldig gøy, sier Marte som hadde solo under «Bruremarsj».

Marte hadde nervene under kontroll, men for Emelie Anne sin del var det i følge hun selv stikk motsatt da hun tok fatt på den funky «Hair»-klassikeren «Aquarius».

– Jeg blir helt nervevrak av slikt. Men det er veldig gøy når man først står på scenen, for da går nervøsiteten alltid over, sier Emilie Anne som også vant Talentjakten 2011 på P4 i august i fjor.