KOLBOTN: Eplene har ikke falt langt i familien Reilo Riis. I sommer stiller mor May og datter Isabelle ut sammen.

Bibliotekgalleriet på Kolbotn er stedet, for det som er mor May E. Reilo og datter Isabelle Reilo Riis" (21) første felles maleriutstilling. Begge gleder seg stort.

– Det er så artig. Jeg har ikke pushet dem, men de har hatt rommet åpent til å komme og gå som de ville, sier May.

Rommet hun snakker om, er atelieret i huset hjemme på Kolbotn. Resultatet er at begge de voksne døtrene maler.

Resepsjonist med utstilling

Isabelle er yngst, men først ute på utstillingsarenaen.

Hun maler abstrakt, men figurativt, bruker sterke farger og store formater.

Tidligere har hun vist bildene sine på restauranten Bocata på Skøyen og i fellesrommet på Aker Solutions, der hun er resepsjonist.

To utstillinger har hun hatt på Aker Solutions. I november stilte hun ut 14 bilder og solgte halvparten. I forrige uke hadde hun ny utstilling på arbeidsplassen, med 19 bilder. Det resulterte i ni solgte bilder.

Ett år i Lofoten

– Da jeg ble invitert av mamma til å være med i Bibliotekgalleriet i sommer, tenkte jeg at jeg får kjøre på, sier Isabelle med et smil.

Til sammen skal mor og datter vise rundt 25 bilder. I Kolben møtes Isabelles abstrakte landskap og Mays nordnorske.

«Ett år i Lofoten» er tittelen på mors halvdel av utstillingen. Igjen er det kraftfulle nordnorske landskap hun servere for et sørlig galleripublikum.

Les flere underholdningssaker her!

Flakstad kirke

Alle som har fulgt May E. Reilo, vet at Nord-Norge generelt og Lofoten spesielt gir næring til kreativiteten. Noe utstillingen i Kolben blir en ny bekreftelse på.

Hun har også markert seg på kunstarenaen i Lofoten. På Reine driver hun galleri i eget hus, og på kunstnerhotellet i Svolvær finnes May E. Reilos rom.

Rundt St. Hans-tider åpner hun sommerutstilling i Flakstad kirke, en korskirke fra 1700-tallet bygget av russisk tømmer.

Maler for fullt

Når utstillingen i Kolben åpner 14. juli, har May vært nordlending i en måned.

Datteren Isabelle blir igjen i sør. Nå skal det males for fullt frem mot utstillingsåpning. Mors atelier i barndomshjemmet står til disposisjon.

– Jeg trodde aldri det skulle gå i retning maling for meg. Men nå er jeg så gira at jeg ikke kan komme meg fort nok hjem for å male, sier Isabelle.

Si din mening i kommentarfeltet under!