KOLBOTN: Forrige gang vi så Sven Torneberg på scenen var som kaptein Edward J. Smith i Scenarios oppsetting av musikalen Titanic. Skip og kaptein gikk til bunns, men det gjorde ikke Scenario som oppnådde stor suksess med musikalen.
Torneberg tolket rollen som kaptein Edward J. Smith fremragende. Nå har han gått adskillig lenger tilbake i tid, og skal entre scenen som musketèr.

Norgespremiere

De siste tolv årene har Scenario servert Norgespremierer en rekke ganger. «De tre musketerer» blir intet unntak. Musikalen har tidligere vært satt opp i en del europeiske land, samt Japan, men aldri før i Norge. Slik var det også med Titanic og flere andre musikaler Scenario har satt opp. Det er ingen liten bragd for en amatørgruppe, men det ligger mye arbeid bak. Og det er nettopp Sven Torneberg som gang på gang klarer å skaffe de norske rettighetene til store musikaler.

– Jeg jobber nærmest kontinuerlig med å forhandle frem rettigheter til Scenarios prosjekter. Så fort vi har skaffet oss rettigheter og starter planleggingen av en musikal, begynner også arbeidet med å forhandle frem neste prosjekt. Men dette er jo også noe jeg kan, og driver med til daglig som direktør for Oslo Nye, sier Sven Torneberg som også har bearbeidet og oversatt musikalen til norsk.

Stor musikal

Liv Ragnhild Torneberg lover en fantastisk musikal når teppet går opp i Kolben 12. mars.

– De aller fleste har hørt historien om «De tre musketerer». Mange har lest boka og mange har sett filmen. Dette blir en musikal med mye storslagen musikk som ikke mange har hørt før, og historien har i seg både spenning og romantikk. Vi tror denne vil gå rett hjem hos publikum.

Ekteparet Torneberg brukte også noe av sommeren i fjor til å besøke de kjente stedene i Frankrike som denne historien er hentet fra.

– Vi gjorde en del research der, og det var fantastisk å besøke disse stedene, forteller de.