På tur med TV2

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Trenger du turtips kan disse barna hjelpe deg. I morgen ser du dem på TV-tur ved Myrsletta.

DEL

SKI: – Lukt, da! Det lukter som gull!
Daniel Hellerøy (6) holder fram blomsterkvasten av hvitveis og blåveis. Han er proff plukker, i likhet med tvillingbror Casper, som erklærer om buketten sin:
– Den skal mamma få!
Casper og Daniel er på tur i skogen ved Myrsletta for å vise hvor de var og plukket blomster i fjor, under produksjonen av «Turklar». Den nye serien har Hedda Kise som programleder, og har premiere i morgen, onsdag. Flere innslag i serien er fra lokalmiljøet. Og flere lokale barn er med i programserien.
– Det er et magasinprogram med fire til fem innslag i hvert program, forklarer Vidar Hopøy i Parkas Production, som står bak «Turklar». Han beskriver programmet som et slags «TV2 hjelper deg ute i naturen», hvor folk får tips om turer og friluftsaktiviteter. Ti episoder på omlag 25 minutter skal sendes både i vår og i høst.
– Ungene her representerer en- til totimers aktiviteter du kan gjøre i nærmiljøet. Vi har et innslag på blåveisplukking. Et på blåbærplukking. Et på orientering. Krepsefiske.

Tur med tomatsuppe.

Til disse innslagene i turmagasinet, har Hopøy, som selv bor på Myrsletta, filmet sine egne døtre, Malin (9) og Therese (6). Så har han også lånt naboguttene Casper (6) og Daniel (6) Hellerøy. Andre barn fra nabolag og vennekrets har også vært med på noen innslag. Et av dem er Malins klassevenninne Tonje Fjærvoll (9), som er med på blåveisturen du ser på TV i morgen.
– Hvordan var det å være på TV, da?
– Det er morsomt, men etterpå ser det utrolig teit ut. Jeg sier så mye rart, synes Malin. Hun og venninne Tonje forteller om innslaget som kommer i morgen. Hvordan de er på tur for å plukke blåveis og hvitveis. Men Malin plukker ikke blomster, for hun lager tomatsuppe på primus.
– Det ble veldig varmt, sier Tonje.
– Men jeg tok oppi vannet først, så den ble klumpete, og vi måtte røre og røre, forteller Malin.
Det var forresten ikke hvilken som helst tomatsuppe, skyter Daniel og Therese inn.
– Det var med figurmakaroni. Snurre Sprett og Batman.
I et senere program er det blåbærtur, hvor enda flere lokale barn deltar. Og da er det blåbærmilkshake som står på menyen. Men Casper vil ikke si så mye om hva som skjer videre i serien.
– For det er en overraskelse, sier han.

Turmat-tips.

Programmet er lagt opp med blanding av litt av hvert. Blant annet skal Arne Brimi lage turmat. Barn og unge fra ett til sytten år deltar, i tillegg til ymse kjentfolk som Arnulf Refsnes, Børge Ousland, Kari Traa og Everest-klatrer Jon Gangdal. De har med kameraet på kiting, fjellklatring og andre aktivitetsturer.
Det lille produksjonsselskapet Parkas Production har blant annet laget «Gutta på tur» og nylig «Hesteliv» for TV2. Dag Vidar Hopøy fra Ski og Per-Yngvar Holm fra Nesodden driver Parkas, som stort sett befatter seg med utendørsjobbing. Nok en Follomann, Ståle Hellerøy, far til Daniel og Casper, har lagt musikk til «Turklar».

turklar-hoved2

Artikkeltags