Gå til sidens hovedinnhold

Pophåp fra Ski

Artikkelen er over 18 år gammel

L8R er Norges nye boyband og har nylig sluppet sin første single "Back in Black". Christoffer Flinder Pedersen alias Kif Flinder fra Ski er med i gruppa.

SKI/OSLO: L8R består Kif Flinder (15), Chris Jensen (16), Erik Kinn (14) og Ray David (14), fire unge gutter som ønser å vise verden at de er flinke til å synge og liker det de gjør. Debutsingelen har ligget på VG-lista de tre siste ukene.

Audition.

Det hele startet med at Ray David deltok med dans på Ungdommens kulturmønstring. Der ble han oppdaget og kom i kontakt med Tribe Records, som ønsket å danne en gruppe rundt ham. Plateselskapet holdt audition i januar 2002, hvor ca 300 spente gutter møtte opp.
- Jeg fikk vite om auditionen fordi vi fikk lapper om det på skolen, forteller Kif Flinder, som i fjor kom på 7.plass i VM i freestyle dans.
- Det var tredje gang jeg deltok i VM og er veldig fornøyd med en 7. plass, sier Ski-gutten. Tidligere har han også vært med i NM.

Mye PR.

Nå for tiden er det mest PR som gjelder for guttene i L8R.
- Vi har hatt en del platesigneringer som vi har opplevd veldig positivt, sier Erik Kinn.
Ellers har L8R opptrådt på TV-programmer som Topp20, Etter Skoletid og God Morgen Norge. Til neste uke skal de være med på Sone2 og Absolutt Underholdning.
- Vi har vært mest på Østlandet, og reiser stort sett dit vi rekker innen et par timer med bil, sier manager Andreas Høyer.
- Det viktigste for oss nå, er å få lyttere i Norge. Men selvfølgelig ønsker vi jo å slå igjennom i utlandet også. Ja, i Svinesund, ler guttene.

Tøff stil.

Kif Flinder og resten av L8R ønsker å kjøre en litt tøffere og mer rocka stil enn de fleste andre boyband. De går med på at de kanskje kan sammenlignes med det engelske boybandet Five som var populære for et par år siden. Med hjelp av stylister plukker de ut kule klær som de gjerne forandrer selv for å få et litt mer personlig preg over imaget.
- Vi hadde flere sanger å velge mellom til den første singelen, men vi følte at «Back in Black» var mest riktig for stilen. Den er litt tøff. Vi er ikke fløtepuser, selv om det er flest jenter som liker oss, sier Chris Jensen.
«Back in Black» er en cover av en AC/DC-låt.
- Vi håper jo at noen gutter også syns musikken vår er kul, legger Erik Kinn til. Guttene hører på det meste av musikk og lar seg inspirere av alle slags artister.
- Vi hører på alt fra Matchbox 20 til ¥Nsync og Usher, sier Flinder som selv er stor fan av Avril Lavigne.

Normalt liv.

Selv om guttene har fått mye oppmerksomhet og debutsingelen gjør det veldig bra, lever de fortsatt normale liv.
- Jeg må fortsatt gå på skolen, sier Kif Flinder, som er elev ved Ski ungdomsskole.
- Vi gjør normale ting som alle andre ungdommer. Vi liker å drive med fotball, basketball og snowboard på fritiden.
I midten av mars går L8R tilbake i studio for å jobbe med neste singel som Ole Evenrud skal produsere. L8R lærer å skrive låter selv, og får tips og råd fra andre låtskrivere.
- Så gled dere til neste single!, smiler guttene.
L8Rs første album kan ventes til sommeren.