OSLO: – Det blir ikke Senkveld uten Eirin, jeg tror ikke noen andre TV-program er så heldige som oss, sier Harald Rønneberg til Ås Avis.

– Hun er med oss gjennom tykt og tynt, det er imponerende. Hun har jo bidratt til nesten like mange programmer som oss. Det er nok ingen tvil om hvem som skal overta showet når vi en gang må gi oss, fortsetter Thomas Numme.

Det er torsdag kveld i Nydalen i Oslo der talkshowet Senkveld akkurat har avsluttet innspillingen av ukens program. På første benk blant publikum sitter som vanlig et kjent fjes og lyser opp, nemlig Eirin Bjerke fra Ås. I flere år har hun fulgt Senkveld og sine store helter Thomas Numme og Harald Rønneberg. Denne spesielle kvelden deltok hun som publikum for 300. gang. Som vanlig tar de seg tid til en prat med Eirin.

– Jeg synes Senkveld er morsomt og at Thomas og Harald er veldig flinke og hyggelige, forteller Eirin om hvorfor hun stiller opp uke etter uke.

På scenen

Før innspillingen av selve programmet fikk Eirin en hyllest av en annen person hun har blitt godt kjent med, nemlig publikumsoppvarmer Henrik Årdal.

Eirin ble bedt opp på scenen der hun tok plass i den oransje gjestesofaen og ble intervjuet av Årdal før hun fikk en gave fra Senkveld-teamet, en genser med «gang nummer 300 på Senkveld» trykt på ryggen.

– Eirin er en helt spesiell dame som alltid er glad og positiv. Det er alltid en glede å ha henne i publikum, forteller Årdal.

Som en annen ekstra oppmerksomhet på jubileumsdagen fikk Eirin ta med seg både familie og venner, blant dem tidligere Ås-ordfører Johan Alnes, på innspillingen.

Eirin har stålkontroll på tall og hvor mange ganger hun har tatt turen til Oslo for å være publikum. Selv et sykehusopphold var ikke nok til å holde henne borte fra innspillingen.

– Det var en gang hun hadde med seg en dialyse, da ble vi litt stressa for at det skulle gå bra, men det gjorde det heldigvis, sier Harald Rønneberg.

Senkveld med Thomas og Harald har gått på tv 2 siden 2003. Eirins episode nummer 300 går fredag kveld.