Seterjentenes tirsdag

Av
Artikkelen er over 16 år gammel

– No ser eg atter slike fjell og dalar, sang ungdomskoret Tryllefløytene. Det tok ikke lang tid før publikum trodde dem.

DEL

SKI: Tirsdag var det klart for Tryllefløytenes årlige vårkonsert. Årets utgave hadde fått navnet "Til seters", og ble fremført for en fullsatt konsertsal på Ski videregående skole.

Stemning

Nå er det som kjent ikke så mange fjell i Ski, men hadde tirsdagens konsert vart litt lenger er det ikke umulig at kommunen ville fått behov for nye kart. Treskjæringer og andre effekter sørget for at salen for anledningen passerte som seter, og resten av stemningen tok jentene i koret seg av selv. Med god hjelp fra Endre Maurstads hardingfele og Berit Bagøien Moe på piano.

Rap

Tryllefløytene vartet opp med både kjente og ukjente toner, og var innom det meste fra Grieg til "Sound of Music". Er det noe dette koret virkelig kan, så er det å imponere sitt publikum, og tirsdagens konsert var intet unntak. Men Tryllefløytene fikk også folk til å le. De som måtte tro at folketoner er trauste og gammeldagse fikk seg nok en overraskelse da koret med en stilfull sjangerblanding presenterte "Kjerringa med staven" som rap.

Allsang

Det ble også plass til allsang, og dirigent Liv Ragnhild Sømme Torneberg fikk litt av et kor i ryggen da hele salen ble med på alle fire versene av "Geiterams" - også kjent som "Å jeg vet en seter". I tillegg fikk koret uventet (og høyst unødvendig) hjelp under fremførelsen av Griegs "Elsk", da en mobiltelefon i salen følte for å bidra med den grenseløst irriterende "Nokia Tune". Vanligvis er det dårlig folkeskikk å ikke skru av mobilen på konsert, men i dette tilfellet var det forståelig. Når man er på fjelltur skal man jo melde fra hvor man går.

Vil bli flere

Konserten ble avsluttet med "The Hills Are Alive" fra "Sound of Music", og Tryllefløytene kunne ta imot både taktfast, langvarig og høyst fortjent applaus.
– Dette ble veldig fint, men jeg var litt i tvil. "Til seters" høres litt satt ut, men det ble en fin helhet. Jeg synes vi klarte å bringe de forskjellige komponentene sammen, og det fint å få frem tekstene i disse sangene. Det er synd hvis denne litteraturen blir glemt, og nå har vi gjort vårt, sier Liv Ragnhild Sømme Torneberg. Men selv om hun er godt fornøyd med sangerne sine, skulle hun gjerne hatt flere.
– Det hadde vært veldig fint med ti jenter til. Hvis vi pådrar oss noen halsbetennelser er vi virkelig ute å kjøre. Fravær merkes godt når man er så få. Hvis noen har lyst til å bli med må de ikke være redde for å ta kontakt, sier dirigenten.

Artikkeltags