Kråkstad: Elleve unge jazzspirer deltok i går på workshop-seminar hvor de fikk lære av de beste.

Se flere bilder fra arrangementet HER.

Det anerkjente jazzbandet SkyDive tok turen innom Kråkstad Samfunnshus hvor de tilbrakte flere musikalske timer med ungdommene, både i grupper og individuelt.

Mathias Thomta Strønen(12) fra Nittedal elsker å improvisere på trompet, men innrømmer at han ofte gjør feil i forsøk på soloer.

–Det beste er å spille og bare glemme alt annet, synes den tidligere korpsmusikanten.

 Lærte sanger på gehør

Mathias tok opp trompeten for første gang allerede i andre klasse og hadde spilt over fire år i korps før han startet i Improbasen for omtrent et år siden.

–Jeg elsker å spille jazz. Det er noe helt annet enn korpsmusikk der man har strenge regler og noter å følge. Gjør man feil så får man kjeft. I jazzen er det mye mer frihet, også er det jo litt gøy å skille seg ut litt.

Og går det skeis så går det skeis, sier den energiske og selvsikre trompetisten.

Alle ungdommene fikk spille på tomannshånd med ulike bandmedlemmer samt i grupper.

–Jeg lærte en sang på gehør. Det er veldig vanskelig når man ikke har noter, men sånn er jo jazz. Man har kanskje ikke annet enn et noteark med en melodi på, sier Mathias, som spilte med både Mats og Alexander.

 Imponerte stjernene 

Gitarist Thomas Dahl sparer ikke på rosen når han forteller om hvordan det er å jobbe med de unge musikerne.

– De er helt kanonbra. De er infosvamper som tar til seg musikalsk informasjon lettere enn de lærer bokstaver. De kan spille ting de ikke vet de kan, sier en imponert Dahl ved seminarets slutt.