KRÅKSTAD: Saksofonist Jenny (15) vil til Washington. Der vil hun gå på kurs i den kjente jazzklubben Blues Alley.

Jenny Kristine Frøysa fra Kråkstad spiller altsaksofon i Improbasen med Odd André Elveland som lærer.

Det har hun gjort siden hun var seks år.

– Jeg kan ikke tenke meg en hverdag uten musikk. Det er det jeg er sterkest på og har lyst til å satse på videre, skriver Jenny i søknaden til Drømmestipendet.

Kurs i USA

Stipendet skal hun bruke til å lære mer. Hun ønsker å delta på Blues Alley-kurset i regi av den kjente jazzklubben i Washington.

– Jeg drømmer om å gjøre det neste sommer, sier Jenny.

Hun vil også bruke stipendet til å ta timer med jazzmusikere i Norge.

– Det er viktig når man driver med improvisasjon. Vi har hatt besøk av musikere på Improbasen som jeg godt kunne tenkt meg timer med.

Konserterfaring

Jenny har allerede fått mye erfaring gjennom Improbasen. Hun har spilt flere konserter, blant annet har hun varmet opp for Phil Woods og Grace Kelly på Chat Noir under Oslo Jazzfestival.

På landsmønstringen i UKM i Olavshallen i Trondheim, var Jenny invitert til å gjøre et oppvisningsinnslag. Hun har vært hjelpeinstruktør på Kongsberg Jazzfestival, Oslo Jazzfestival og på seminarer i regi av Østnorsk Jazzsenter.

– Enormt potensial

Saksofonlærer og improbasesjef Elveland bruker Jenny som eksempel på hva som er mulig å få til med barn og improvisasjon. Hun har spilt for og imponert representanter for Norges musikkhøgskole, Norsk Jazzforum og Norsk kulturskoleråd.

– Jenny har kunnskaper om harmonikk som jeg ikke hadde da jeg var ferdig på jazzlinja, sier Elveland, som mener potensialet hennes er enormt.