Gå til sidens hovedinnhold

Kan dette koret helbrede?

Artikkelen er over 9 år gammel

SKI: At Follo kammerkor kan helbrede syke er nok en drøy påstand. Ikke desto mindre hevdet en kvinne i Odessa i Ukraina at smertene forsvant fordi koret sang så vakkert.

Det er Marit Haugdahl i Follo kammerkor som forteller den helbredende historien om koret, som hadde konsert i Odessa.

Dirigent Tom Wiklund, halve Follo Kammerkor og Ski-komponist Morten Gaathaug har nylig kommet tilbake fra tur hvor de satte preg på kulturbyen Odessa, Svartehavets Perle.

Les flere underholdningssaker her!

16 sangere fra Follo Kammerkor deltok på turen. Resten av følget på 50 var fra Tom Wiklunds andre kor, KoriOslo. Morten Gaathaug og hans kone Ingrid Aasta Risdal var også med, sistnevnte kun som «ledsager» denne gangen.

– Ukraina er veldig annerledes. Mye er i elendig forfatning, nedslitt og fattigslig, og systemene fungerer ikke slik vi er vant til. De siste dagene har landet kommet sterkt i fokus etter alle reaksjonene mot behandlingen av tidligere statsminister Julia Timosjenko i fengsel. Et stort, hoiende kor som stiller seg opp og synger over alt virket derfor sikkert ekstra fremmed, mener Marit Haugdahl.

Koristene betalte turen selv, men fikk 10.000 kroner i støtte fra den norske ambassadøren i Ukraina, Jon Elvedal Fredriksen, som bor med familien i Kiev. Han kom med hele familien for å høre på konserten i Filharmonien i Odessa.

Si din mening i kommentarfeltet under!