SKI: Værgudene viste nok en gang at de liker kulturlivet i Ski, og sørget for at det ble nok en fantastisk kulturfestival lørdag.

I nesten åtte timer fikk kulturlivet vist seg frem lørdag. På alle arenaer, innen for mange forskjellige felt og fra utøvere i alle aldre. Utendørs skinte sola om kapp med utøverne, og inne benket mange tilhørere seg for å høre hva som rører seg i Ski. Det er ikke rent lite.

Les flere underholdningssaker her!

Frisk åpning

I ordfører Anne Kristine Eikebråtens fravær, kunne kultursjef Mette Skrikerud ønske velkommen til nok en kulturfestival. Fra stipendvinnerne Noas Ark tok Joacim Fjell podiet og gav publikum en frisk start med både «Emil» og Elvis Presley. Senere ble det internasjonale innslag fra både Kina, Somalia og Filippinene i tillegg til våre egne korps og ballettdansere fra Ski.

Vårsøg og samba

På Ski bibliotek inntok publikum stolradene for å se hva som rører seg på Kontra kulturskole. Der var det fløytistene og klarinettistene som skulle få vise seg frem i år.

– Jeg har spilt siden høsten 2010. Jeg har spilt et par konserter før, og det er veldig gøy, sier Markus (12) etter å ha spilt Henning Sommerros «Vårsøg» og Trond-Viggo Torgersens «Våt samba» på klarinett. Det var ikke bare musikalske innslag under kulturfestivalen. I Rådhusets foajé stilte kunstneren Gunn N. Morstøl ut sine bilder.

– Denne kunstneren har hatt utstillinger i mange år, og er kjent over hele verden. Vi er glade for å få bildene hennes hit, og disse skal henge her til 16. juni, sier leder av Ski kunstforening Ellen-Ane Aspestrand.

Improvisasjon

De fleste musikerne under Ski kulturfestival spilte etter noter. Unntaket tok plass i foajéen i Rådhusteatret. I en mørkere klubbstemning fikk nemlig Improbasen utfolde seg.

– Det var veldig morsomt at så mange kom for å høre på oss, sier Christine (13) fra Kråkstad. Hun er trommeslager, og har nettopp gjort blant annet «Giant Steps» av John Coltrane en godt besøkt foajé.

– Jeg har spilt trommer med Improbasen i fire år. Hemmeligheten med jazztrommer er å spille akkurat det man føler for, der og da. Favorittlåta er vel «Take Five», sier Kråkstad-jenta om den gamle Dave Brubeck Quartet-låten.

Avskjed

Hele kulturfestivalen ble avsluttet med Skikorets korfestival i Ski nye kirke. Der tok dirigent Benedicte Sjøvold avskjed med både Skikoret, barnekor fra Kontra kulturskole i Ski og Myklerud i Nesodden, og selvfølgelig publikummet i Ski.

– Det er dårlig gjort å få meg til å gråte allerede før konserten har startet ordentlig, kunne Benedicte Sjøvold si etter mange fine ord innledningsvis.

Si din mening i kommentarfeltet under!