KRÅKSTAD: Det anerkjente bandet skal ha workshop på Kråkstad samfunnshus hele torsdag 19. januar og avslutter besøket med en minikonsert, som er åpen for publikum.

Utvikler unge talenter

– Det oppsiktsvekkende besøket i Kråkstad er kommet i stand i samarbeid med Improbasen og er støttet av Norsk Jazzforum. Kontakten ble opprettet like før jul og avtalen var i havn for få dager siden, sier Odd André Elveland. Han er selv jazzmusiker og pedagog og leder Improbasen i Kråkstad, som driver med jazzundervisning for barn og unge.
Under workshopen torsdag skal bandet jobbe med å videreutvikle talentene ved Improbasen. Hele samfunnshuset vil bli tatt i bruk og det skal jobbes både individuelt og i grupper.
– Etter workshopen avslutter SkyDive med en eksklusiv konsert på intimscenen i Barnas Jazzhus. At et band i dette formatet entrer denne scenen, er helt surrealistisk, mener Ole André Elveland.

Rost opp i skyene

SkyDive består av Tore Brunborg (sax), Thomas T. Dahl (gitar), Alexi Tuomarila (piano), Mats Eilertsen (bass) og Olavi Louhivuori (trommer).
Albumet bandet slapp i høst, «Skydive», er skamrost av det meste som kan krype og gå av kulturjournalister over hele verden.
Det er musikk fra dette albumet SkyDive byr på under konserten i Kråkstad torsdag.