SKI: Stein Ingebrigtsen er ute med nytt album, det første på 35 år. Onsdag spilte far og sønn Ingebrigtsen for gamle kjente i Ski.

Han har ifølge Rockipedia ligget seks år tilsammen på VG-listen og solgt rundt en million plater.

Stein Ingebrigtsen, opprinnelig trønder med 32 års opphold på Siggerud, er utvilsomt en av tidenes største norske popstjerner.

Nå er han plateaktuell igjen, med albumet «Livet». Tolv ferske sanger, signert låtskrivere som Christian Ingebrigsten, Alf Prøysen, Stein Ove Berg og Louis Jacoby.

Det var Stein Ingebrigtsens produsent gjennom mange år, Arve Sigvaldsen, som i fjor høst lanserte ideen om nytt album. NRK jobbet samtidig med dokumentar om Ingebrigtsen.

Da Sigvaldsen slo frempå om nytt album, ble han med.

– Det syns jeg var artig. Så lenge skroget og stemmen holder.

Les flere underholdning

Far og sønn-konsert

Onsdag beviste han for en fullsatt Cafe Opus at det holder godt. Far og sønn Ingebrigtsen spilte nye og gamle låter, hver for seg og sammen, i over en time.

Publikum i alle aldre sang med. Noen kunne Christians hits, andre pappa Steins. De fleste låtene fra det ferske albumet var nye for alle.
«Les Bicyclettes De Belsize» skriver seg imidlertid tilbake til 1968, da Stein Ingebrigtsen fikk sitt gjennombrudd på NRK tvs «Talent 68». Det var datidens Idol.

– «Les Bicyclettes De Belsize» har aldri vært spilt inn på plate før. Nå, 44 år etter, er det gjort. Vi trøndere har rykte på oss for å være litt trege. Dette er et eksempel på det, sier Ingebrigtsen.

Trapper opp musikken

Han har vært borte fra rampelys og konsertscener i mange år. I august trapper han ned jobbingen og blir pensjonist. Da trapper han opp musikken.

– Hvordan føles det å være tilbake i «sagmuggen»?

– Litt rart og litt uvant. Jeg har jo jobbet «sivilt» i 30 år i skotøybransjen – den jordnære bransjen, som jeg kaller den.
Nå har Stein Ingebrigtsen booket inn spillejobber frem til oktober 2013. Blant annet oppdrag sammen med Vidar Lønn-Arnesen.

Treff-kameratene

Det siste året har han tatt opp samarbeidet med Dag Spantell, kollega fra 70-tallets populære plateserie «På Treff» der også Inger Lise Rypdal og Gro Anita Scøhnn var med. Spantell deltar også på albumet i duetten «The man in the moon», skrevet av David Bellamy.

«Nitimen» og TV2

I kjølvannet av plateslipp, har far og sønn Ingebrigtsen spilt live i P1s «Nitimen», og snart skal de på «God morgen, Norge» i TV2
En sjelden gang gjør de far og sønn-konserter, som onsdag på Ski storsenter.

Christian trives på scenen sammen med sin far. Han har så langt skrevet to sanger til ham.

– Jeg har sett opp til pappa i alle år. Det er koselig å jobbe sammen med ham, sier Ingebrigtsen jr.

Han har bidratt til albumet med den vakre ballanden «Det livet kunne blitt», en sang han skrev første versjon av som tenåring.

– Ikke alle får oppleve gleden av å jobbe sammen med sin far.

Si din mening i kommentarfeltet under!