Små hytter med stort budskap

Med sine sterke farger står hyttene og trekker oppmerksomhet.

Med sine sterke farger står hyttene og trekker oppmerksomhet.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Ytterst på Storsteilene, en øy utenfor Nesodden, ligger en spesiell kunstutstilling. Ute i den flotte naturen er det satt opp tre bitte små hytter i sterke farger. Disse skal skape debatt om bygging i strandsonen, estetikk og miljøvern.

DEL

Da kunstneren Solveig Egeland fikk nok av å jobbe med store hytteutbygginger, fant hun ut at hun skulle starte prosjektet «små hytter». Dette er hennes måte å skape debatt rundt blant annet miljøvern, på en humoristisk måte.

Utstillingen består av tre hytter i fargene gul/grønn, blå og rosa. Og her er det snakk om sterke farger som virkelig lyser opp og tiltrekker seg oppmerksomhet. På Nesodden er erfaringene at mange foreldre syns fargene er grelle, mens ungene elsker dem.

SE FLERE bilder fra utstillingen her

ver hytte sin funksjon

Mens den gul/grønne hytta står tom, er det en benk i den blå, slik at man kan sitte å tenke. Og i den rosa er det plassert en seng for overnattingsgjester.
Felles for hyttene er de store vinduene, som får den fantastiske utsikten til å se ut som et panoramabildet når du ser ut.
Hyttene beskytter mot vær og vind, men de er ikke isolerte. Dette gjør at når du sitter inne i en av dem, kan du fortsatt høre verdenen rundt.
Det at det er tre hytter, symboliserer det å ha tre ben å stå på. Ellers står fargene for tro, håp og kjærlighet.

Vil ha folk til å tenke

I fjor sto denne utstillingen på Lista fyr. Da kultursjef Marit Mellem så hyttene, tenkte hun at dette var en utstilling det hadde vært fint å ha på Nesodden. Kultursjefen forklarer at hun vil ha flere til å tenkte på hvor og hvordan de bygger i strandsonene. Hun vil også ha oss mer ut i naturen.
- Folk trenger å se hvorfor noen steder er naturreservater, sier hun.
- Jeg vil ha dem som besøker utstillingen til å tenke selv, ikke si hva de skal mene, sier Marit Mellem.

Utstillingen skaper inspirasjon

Ikke bare fristes folk til å komme ut i naturen. Artister inspireres også. Helene Bøksle, som var en av dem som spilte på åpningen, har nå ringt og sagt at hun vil ta med seg gitaristen i Vamp og ha en intimkonsert i den rosa hytta 1. juli.


Artikkeltags