SIGGERUD: Organisten i Siggerud kirke, Åge Johansen har gått grundig til verks for å skape en skikkelig musikalsk ramme rundt markeringen av kirke-orgelets 10-års jubileum. Ikke noe stort jubileum, men han har likevel lykkes med å engasjere to av landets mest markerte musikere på sine instrumenter.

Trompetisten.

Ole Edvard Antonsen regnes som en av verdens ledende trompetister og har stadig konsert-turnéer over hele verden. Hans bemerkelsesverdige allsidighet har resultert i mange suksessfulle samarbeidsprosjekter innen pop. rock og jazz med musikere og grupper som John Miles, Level 42` Mark King, Lisa Stansfield, Willem Breuker Kollektif.
Plata «Tour the force» fra 1992 har solgt mer enn 140.000 bare i Norge - og den selger fortsatt. Siggerud-konsertene mandag kveld «klemmer» Ole Edvard Antonsen inn mellom turnéeer blant annet i Tyskland.

Organisten.

Kåre Nordstoga er til daglig domorganist i Oslo. Han regnes som en av vår tids fremste orgelspillere og har faste konserter blant annet i Oslo domkirke. Nordstoga har spilt inn flere cd-plater, både orgelmusikk og sammen med flere kor og musikere. To av platene inkluderer fransk orgelmusikk av Franck og Widor spilt på Cavaillè-Coll orgelet i St. Etinenne-katedralen i Caen og Bachs triosonate, spilt på det nye kororgelet i Oslo domkirke. En av Nordstogas seneste utgivelser er Toccatas av Bach, spilt på hovedorgelet i Oslo domkirke. Organist Kåre Nordstoga konserterer stadig i Norge og utlandet, men dette er likevel tredje gang han spiller i Siggerud kirke.

To konserter.

Mandagens konsert er den andre av tre jubileumskonserter i forbindelse med at det er ti år siden Siggerud kirke fikk sitt nye orgel.
Med disse to musikalske kanonene på programmet regner vi med stor publikumsinteresse fra hele Follo. Derfor blir det to konserter samme kveld i Siggerud kirke, sier organist Åge Johansen.