DRØBAK: –Disse collagene er en serie med "Munch-bilder" jeg lagde mens jeg gikk på en tegne- og maleskole i Oslo, sier Anne Margrethe Hjelvik og veileder blant flere "Madonnaer".

Lærer av geniet.

–Vi skulle fordype oss i én kunstner og jeg valgte Edvard Munch. Litt skummelt å røre ved et nasjonalt ikon. For han var jo et geni, men det er jo av genier man lærer, smiler hun.
Et av maleriene inneholder historien om det siste Munch-tyveriet fra museet på Tøyen. En grålig og skummelt utseende person holder fram "Madonna"-bildet og langs ytterkanten ligger kart, bilder og oppslag rundt bildetyveriet. Tittel: "Røverkjøp".

Optimisme og glede.

–Tyveriet fra Munch-museet opprørte meg. Bildene er min reaksjon, sier hun om de "klassiske" motivene. En annen side ved Anne Margrethe Hjelvik er himmelen som bakgrunn med svevende motiver i forgrunnen. Optimisme og glede dominerer både fargevalg og motiver. Dessuten har hun bragt med seg et par malerier med sakral undertone som ble brukt som illustrasjoner til en klassisk CD.
Torun Alexandra Johannessen boltrer seg også i farger, men har en tyngre grunntone i fargespekteret preget av tunge helseproblemer gjennom lang tid.

Sorgen som forløser.

–Jeg malte figurativt med sarte farger inntil jeg mistet min far for et år siden. Denne sorgen utløste noe som nok har ligget latent i meg: nonfigurative uttrykk i sterke farger og klare mønstre.
Stilrene motiver, ofte bygget opp lag på lag med farger, og med duse mønstre skrapt inn i underlaget, skaper en spennende effekt. Gjennom en serie på fem bilder med tittelen "Origo" ble hun juryert inn som medlem av Norsk Forening for Utøvende Kunstnere.

Meningen med livet.

De har mer enn bare fargeglede sammen. Begge har skolert seg gjennom kunstskoler og har deltatt i flere kollektivutstillinger. De bor på Nesodden, hvor de har felles atelier sammen med to andre kunstnere. Men bare Torun Alexandra Johannessen har satset på å leve av å være billedkunstner.
–Dette er noe av den store meningen med livet mitt, sier hun.
–Jeg har lyst, men har ikke tatt det store skrittet, sier Anne Margrethe Hjelvik.
–Derfor jobber jeg som økonomiansvarliget plateselskap på Nesodden, men veldig mye av fritiden bruker jeg på å skape bilder.
I forbindelse med utstillingsåpningen lørdag blir det musikalsk underholdning fra galleriets utendørspaviljong ved Felix Peikli (klarinett) og Nicolai Matthews (kontrabass).
Utstillingen varer til 28. mai.
.