– Altfor mange tror de ikke kan synge

Sangglad: Liv Ragnhild Torneberg er dirigent i musikalkoret Scenario, og ønsker seg flere medlemmer. FOTO: AUDUN BRAASTAD

Sangglad: Liv Ragnhild Torneberg er dirigent i musikalkoret Scenario, og ønsker seg flere medlemmer. FOTO: AUDUN BRAASTAD

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

– Altfor mange tror at de ikke kan synge, mener Liv Ragnhild Torneberg. Den erfarne dirigenten ønsker seg flere medlemmer til musikalkoret Scenario.

“De tre musketerer”, “Titanic” og “Den røde pimpernell” er eksempler på store musikaler som ensemblet Scenario har satt opp i løpet av de siste årene. Koret, som har 35–40 faste medlemmer har nærmest spesialisert seg på å være først til å sette opp stykkene som musikaler.

Flere medlemmer

Til tross for en god grunngruppe av ivrige medlemmer med et aldersspenn fra 19 til 75 år ønsker dirigent Liv Ragnhild Torneberg seg flere medlemmer.

– Vi må holde oss i gang, fornye oss, og har alltid bruk for flere sangglade medlemmer, sier hun, og presiserer at de ikke har et stort problem med at folk forlater koret.

– Det frafallet vi opplever er helt naturlig. Det er for eksempel snakk om folk som må flytte på grunn av ny jobb eller nytt studiested, forklarer hun.

LES FLERE UNDERHOLDNINGSSAKER HER!

– Sang er viktig

Torneberg jobber til daglig på musikklinjen på Ski videregående skole, og brenner for sang og koraktivitet.

– Jeg mener at alle bør synge. Altfor mange tror at de ikke kan synge fordi de ikke har fått muligheten til å prøve det skikkelig. I Scenario har vi alle nivåer, og alle trenger ikke være like gode som solistene man ser fremst på scenen. Jeg vet at det sitter folk i salen under hver eneste forestilling som har lyst å prøve seg, men som blir litt “skremt” av at nivået virker så høyt, sier hun.

Videre forklarer Torneberg hvordan hun jobber med den enkelte i gruppen.

– Jeg er veldig opptatt av å jobbe med den enkeltes styrke. Ikke alle har sang som sin beste ferdighet, men det er nettopp en variert gruppe vi trenger. Når man jobber med så store prosjekter som vi gjør er det et hav av praktiske gjøremål.

– Blant annet skal kostymer sys og sceneeffekter bygges, og det er det medlemmene i koret som gjør. Samtidig fokuserer vi på at alle skal få en god nok sangferdighet, slik at vi har et godt grunnlag før vi jobber videre med det som går mer på for eksempel teater eller dans.

Jubileum

Neste år har Scenario 40-årsjubileum, og det skal markeres i april. Arbeidet med dette har allerede startet, og Torneberg kan røpe litt av hva som kommer til å skje.

– Vi skal sette opp tre festforestillinger. Vi plukker frem våre beste “hits” fra år 2000 og frem til nå. I tillegg kommer publikum til å få se smakebiter fra våre neste prosjekter, smiler hun.

Si din mening i kommentarfeltet under!

Artikkeltags