Slik ble Åselevenes nye versjon av Tornerose

RANDOM TORNEROSE: Historien utspiller seg på slottet til Tornerose, men mange uventede situasjoner gjør forestillingen særegen. Her sitter Martha Persdotter Hagbø (15) som spiller Tornerose på tronen i sin egen bursdag. ALLE FOTO: DANIEL GAUSLAA

RANDOM TORNEROSE: Historien utspiller seg på slottet til Tornerose, men mange uventede situasjoner gjør forestillingen særegen. Her sitter Martha Persdotter Hagbø (15) som spiller Tornerose på tronen i sin egen bursdag. ALLE FOTO: DANIEL GAUSLAA

Av
Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

ÅS: I nesten ett år har elevene ved Ås kulturskole og Ås teaterverksted jobbet med forestillingen som til slutt har blitt til "Random Tornerose. Et forvirrende eventyr om den onde fe". Dette har de innfridd ved å ta med tilskuerne på en omskrevet versjon av det kjente eventyret Tornerose. Dette har blitt en suksess for Åselevene.

– Hver eneste forestilling ble vel nesten utsolgt, forteller torneroseskuespiller, Martha Persdotter Hagbø (15) fra Ås.

– Vi har laget et stykke som passer perfekt til scenen, forteller Martha. Mandag og tirsdag denne uken underholdt elevene store og små på scenen til Midtgard fritidsklubb i Ås.

Utenom det vanlige

Stykket tar utgangspunkt i den egentlige fortellingen om Tornerose, men stykket er omskrevet. Med i stykket var situasjoner som kommer ut av det blå, samtidig som det har en klar sammenheng med den opprinnelige historien. Oppsettningen var preget av humor, noe som skuespillerne viste på scenen hele veien. Kort sagt handlet stykket om tornerose og hvordan den onde feen ble ond.

Spilleglede

– Det var helt utrolig gøy, utbryter Martha ut. Hun spilte Tornerose, en av hovedrolleinnehaverne.

Åsjenta synes selv at forestillingene har gått bra.

– Det å ha spilt Tornerose har gitt meg mange utfordringer, men jeg synes det har gått veldig bra, sier Martha.

Hun har planer om å fortsette på teateret i lang tid fremover, og klager ikke på samholdet mellom skuespillerne.

– Jeg elsker alle skuespillerne, de er helt topp både på og av scenen. Vi tøyser og har det gøy sammen, smiler hun.

Hele rommet var scenen

Nedfor scenen var det rigget til langbord som var dekket med asjetter og glass til Tornerose sin bursdag. Hele rommet var laget som en slottssal. Her skulle også publikum sitte.

Inn gjennom vinduene kom også personene som skulle vekke Tornerose fra søvnen. Inn kom det først tre unge menn, før en journalist til slutt kom inn i fortellingen og klarte å vekke Tornerose.

Oppsetningen var noe absurd, men publikum brøt stadig ut i latter og handlingen var ikke vanskelig å forstå til tross for at det kom uventede og overraskende innslag iblant.

Artikkeltags