Vakker Lucia-kveld

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

Det var både vakkert og stemningsfullt når ungdomskoret "Tryllefløytene" holdt den tradisjonelle Luciakonserten i Greverud kirke.

DEL

GREVERUD: - Luciakonserten har jeg adoptert fra Sverige. Der har de alltid hatt en flott feiring av denne dagen med en voksen Lucia, opptog og lussekatter. Noe av dette prøver jeg å videreføre her, forteller dirigent Liv Ragnhild Torneberg.
For 9. år på rad holdt ungdomskoret "Tryllefløytene" konsert i Greverud kirke på Luciadagen fredag kveld. Sammen med elever fra kulturskolen i Oppegård
- Dette er noen av de eldste barna fra kulturskolen som jeg trener. Det er 3. gang de er med, sier Torneberg.

Julesanger

Konserten startet selvsagt med Santa Lucia. Karoline Sørensen hadde fått æren av å være årets Lucia. Ellers fikk den halvfulle kirken oppleve et variert repertoaret. Flere av sangene var lenket opp mot julen. Kirkerommet ble fylt av vakre og kjære julesanger, Mozart og Händel.
- Vi forsøker å ha forskjellige sanger hvert år, men noen går så klart igjen. Ofte er det jentene som ber om dette selv. Det lyser i stille grender, Händels Joy to the World og Ave Verum er noen av disse. Dette er typiske stemningssanger, sier Torneberg.
Andre fremførelser var White Christmas, Stille natt og Nå tennes tusen julelys.

Rekruttering

Tryllefløytene er mellom 14-33 år. Det er ikke lett å rekruttere til koret.
- Vi trenger flere. Blir det sykdom på en dag som dette for eksempel, kan det fort bli krise, forteller Torneberg.
Koret er anerkjent og opptrer ved flere anledninger gjennom hele året. Månedene før jul er en hektisk periode.
- Dette er den siste konserten før jul. Nå tar vi ferie, smiler Torneberg.

Artikkeltags