SKI: – Vi har lyst til å gjøre dette årlig med den samme formen og endel sangnumre som går igjen, sier Grete Mørch og Arne Moe Tvedt, hun fra vokalgruppen Mezzo, han fra Tett Selskap. Konseptet ble prøvd ut i Folkets Hus første gang i fjor. Det ble et tett selskap for alle som lykkes med å komme seg innenfor dørene, altså suksess fra første stund.
– Folk har forlengst bedt om at vi må åpne «restaurantdørene» denne våren også og herved kommer invitasjonen, melder Arne Moe Tvedt.
– Vi forandrer ikke på noe som er vellykket og kjører i samme sporet som i fjor med vokalsang, allsang og salg av ost, kjeks og vin.

Nytt og gammelt.

– En liten produktutvikling har vi foretatt, men det blir en hemmelighet til hovmester Marit Myhre åpner for servering av sang og annet hva kjøkkenet har å by på, sier Arne Moe Tvedt hemmelighetsfullt. Blant restaurantpersonalet er også taffelmusiker André Bongard ved klaveret.
Vokalgruppa Tett Selskap består av åtte sangere, hvorav tre er nye siden forrige a la carte-konsert. De syv kvinnelige sangerne i Mezzo er trofaste mot gruppa og har derfor kapasitet til å fylle på med nytt stoff.
– Halvparten av stoffet fra i fjor er med, resten er nytt for anledningen, mener Grete Mørch, som holder en knapp på «Son of a preacher man» som et høydepunkt, foruten «Grisevisan», som er kjent med den svenske vokalgruppa The Real Thing.

Mye sangglede.

– Det er mye å velge i, a la carte-menyen er omfattende, samstemmer Grete Mørch og Arne Moe Tvedt. Det er også lagt inn at publikum skal få delta i sangen, så det er viktig å ta med sangglede.
– Vi gjør det ikke for å tjene penger på «restaurantvirksomheten», men håper jo at vi ikke taper på det heller. De som står i kor ønsker å formidle sang, spre glede til andre. Vi gjør det rett slett fordi det er moro, smiler Arne Moe Tvedt.
– Det er servert, men det er lurt å være ute i god tid, for her blir det stinn brakke, lyder anbefalingen fra de to sangerne.