Varm gospel på kald vinterdag

Av
Artikkelen er over 16 år gammel

Halleluja! Med glad gospelsang med afrikansk preg, ble herrens ord forkynt under søndagens høymesse i Kråkstad kirke.

DEL

KRÅKSTAD: Gospelkoret Gregos fra Greverud varmet selv de mest frosne sjeler i Kråkstad kirke på høymessen søndag. For dette ble en gudstjeneste utenom det vanlige: Selv om strukturen i messen var av det vante slaget, ble den ordinære liturgien byttet ut med negro spirituals - akkompagnert av cello (Stig Adolfsen), piano (Maria Haug) og trommestikker (Thor Arne Englund).
- Dette var meget festlig. En fin vri på en høymesse, sier en fornøyd sogneprest Kurt Hjemdal til ØB. Hjemdal håper på et liknende arrangement i Ski kirke.
- Salmene og melodiene hadde afrikansk preg, og annerledes enn hva menigheten vanligvis hører. Dette skapte glede og følelser, sier Hjemdal, og legger til at han sjelden har sett en menighet smile så mye etter en gudstjeneste noen gang. For "publikum", som selv deltok i mange av sangene, var storfornøyde:
- Dette var inspirerende. Bra musikk som det virkelig swingte av! Og koret hadde så så sterk utstråling at det var lett å være med å synge. Nei, det er jamen ikke ofte det swinger så bra i Kråkstad kirke! mener Randi Rosendahl, som selv jobber i menighetsrådet.

Artikkeltags