SKI: I tillegg til fengselsstraffen er tidligere daglig leder og hennes mann dømt til å betale tilbake 150.000 kroner til Norsk Butikkdrift AS, som er et datterselskap av Coop Norge Handel AS.

Butikken der kvinnen i sin tid var fungerende daglig leder, hadde også postbetjening og hadde derfor et stort behov for kontanter. Hun bestilte 300.000 kroner, og Nokas leverte pengene til butikken. 150.000 kroner ble registrert inn i dagsoppgjøret, og 149.000 kroner ble satt inn på en konto i Askim & Spydeberg sparebank som kvinnen disponerte sammen med ektefellen. Innskuddet ble gjort på en innskuddsautomat og det var hennes eget bankkort som ble brukt. Den siste tusenlappen beholdt hun selv.

Dagen etter at hun hadde satt inn 149.000 kroner på parets felles konto, ble pengene brukt til å innfri et lån på ektefellens bil slik at de kunne selge den og kjøpe ny.

– Bingogevinster

I Follo tingrett innrømmet kvinnen at hun visste at pengene ikke var hennes og at hun ikke hadde lovlig tilgang til å bruke dem privat. Planen var å betale tilbake beløpet en gang i fremtiden.

Til ektefellen fortalte hun at lånet var innfridd ved hjelp av oppsparte midler og bingogevinster. Også mannen var tiltalt for underslaget, men ble frifunnet. Derimot ble han dømt til å betale tilbake 150.000 kroner sammen med kona.