KOLBOTN: Det er observert død fisk i Kolbotnvannet og derfor er Nordre Follo kommune i gang med en prosess hvor de tar ulike prøver for å finne ut av hva som kan være årsaken.

Dette melder Nordre Follo kommune på sine nettsider.

– Vi har fått melding om at det er observert død fisk i Kolbotnvannet og sjekker nå opp dette, forteller leder for klima og miljø i Nordre Follo kommune, Ingvild Marthinsen på nettsidene.

Vil ta tid

Prøvesvarene vil ikke foreligge med det første. Prøvene ble tatt den 19. mai, og det vil ta noe tid å få svar.

– Vannprøver tatt 9. mai viste ikke spesielt høye verdier av blågrønnalger. Tidligere har det ikke vært fiskedød på grunn av slike nivåer, legger hun til.

Også I 2018 ble det observert død fisk i Kolbotnvannet på grunn av en teknisk undersøkelse som besto av små sprengladninger under vann, som ble gjort i forbindelse med et vann- og avløpsprosjekt.

Frarådet folk fra å bade

Kolbotnvannet har vært sykt i mange år, og det er heller ikke lenge siden kommunen gikk ut med en advarsel mot å bade i vannet.

Det var i begynnelsen av mai at kommunens advarsel gikk ut, med tydelig beskjed om at det var vekst av cyanobakterier i vannet. Beskjeden var klar – ikke bad eller svøm i vannet inntil kommunen har fått svar på en vannprøve som ble tatt.

Østlandets Blad vil selvfølgelig følge opp saken og hva som blir utfallet av undersøkelsene Enn så lenge – kos deg i vannet andre steder, og det er også veldig fint å ta en gåtur rundt vannet.