Gå til sidens hovedinnhold

Kontaktet politiet etter "overhørt"-innlegg på Facebook

Artikkelen er over 6 år gammel

FOLLO: Alle videregående skoler i Follo har fått opprettet en overhørt-side på Facebook. Sidene publiserer sladder og rykter om elever og lærere. Nå reagerer rektor på Drømtorp videregående skole på nettmobbing, og har kontaktet politiet.

– Noen av innleggene er så på kanten at det kan regnes som mobbing, sier rektor Sissel Onstad.

ØB har lest flere av innleggene på Drømtorp sin overhørt-side. En elev sier at han gjerne skulle hatt sex med en av sine kvinnelige lærere. Både navn på læreren og hvilket fag hun underviste i, er nevnt i innlegget.

Ba om hjelp fra politiet

Mandag 10.november kontaktet Onstad politiet etter å ha lest gjennom innleggene på Facebook-siden. Samme dag ble siden slettet.

– Vi kontaktet politiet på grunn av nettmobbingen som har utviklet seg. Vi er sterkt i mot mobbing. Her var det blant annet enkeltpersoner som ble krenket, og det er ikke akseptabelt, forteller Onstad.

Hun forklarer at noen av hennes ansatte ble nevnt og at de selv beskrev det som ubehagelig. 

– En av mine jobber som rektor er å skape et godt miljø både hos elever og lærere. Jeg mener dette er noe som bidrar til dårlig trivsel. Jeg valgte derfor å kontakte politiet, sier Onstad.

Nye sider opprettes

Noen av personene som oppretter overhørt-sider lar seg ikke skremme av rektors politimeldinger.

Få dager etter at ”overhørt på Drømtorp vgs.” ble slettet, kom en ny side.

Ski videregående skoles side ble lagt ned samme uke som Drømtorp sin første side ble lagt ned. Dette var etter at skoleledelsen oppdaget nettmobbing via et innlegg. Skolen tok det opp i klassene. Nå er også denne siden oppe og går igjen. Dette forteller elever på Ski vgs.

Overhørt-siden til Vestby vgs. stengte siden sin på fredag.

«Vi har dessverre blitt bedt om å slette denne siden fordi mennesker har følt seg krenket», la siden ut fredag.

Lite bevisste

Drømtorp-rektor Onstad mener at administratorene virker lite bevisste på at de bidrar til nettmobbing. Hun legger til at det må settes mer grenser for hva som blir lagt ut.

Elevrådsrepresentant på Ås vgs. Philip Charles Brun (18) forteller at Ås sin overhørt-side ikke har blitt noe sak på skolen, verken i administrasjonen eller hos elevrådet.

Han legger til at dette er fordi administratorene av siden sensurerer mye før det blir lagt ut.

– Det er et filter på hva som blir lagt ut og alt er anonymt, forteller Charles Brun.

Både rektor Onstad og elevrådsrepresentant Charles Brun mener det er en forskjell på hvor bevisste elevene som står bak siden er.

Delte meninger om Facebook-sidene

Elevene har forskjellige meninger om sidene, men de fleste påpeker at de ikke har noe i mot dem. Noen synes de er morsomme, andre skjønner ikke humoren.

–Jeg synes det er en veldig morsom trend med mye underholdning, som binder elevene sammen på skolen, sier elev på Drømtorp vgs. Egil-Tobias Olsen (17).

Rektor Onstad på Drømtorp synes egentlig det er en morsom måte å dele gode historier fra skolehverdagen på.

–Jeg har absolutt ikke noe i mot siden, men mener det kreves et modenhetsnivå, når det gjelder hva som skal publiseres.