SKI: Det danske rockebandet The V.I.P´s var et av bandene på scenen på Kjeller'n Rock lørdag kveld. De hadde tatt turen helt fra Ølstykke, like utenfor København.

- Vi synes det er kjempebra å få dra hit og spille, sier trommeslager Mads Hansen (15).

Bandet på tre deltar på rockefestivalen for andre gang. Guttene kom i kontakt med arrangementet via ungdomsklubben de tilhører som samarbeider med Kjeller´n Fritidsklubb.

Les også: Festival for tjuende året på rad 

Se bilder fra kvelden her

- Mer ”heavy” enn i Danmark

Guttene innrømmer at de fikk litt sjokk første gang de deltok på Kjeller´n Rock.

- Det var litt skremmende å komme hit den første gangen. Flere av bandene her spiller mye mer heavy musikk enn hva vi er vant med hjemme i Danmark. Folk her tar rock til et helt annet nivå, sier Thomas Jonassen (15).

Ungguttene synes det er stort å få være med på Kjeller´n Rock, og sier de stortrives i Norge:

- Det er kjempehyggelig å være her og spennende å oppleve andre musikksjangre og kulturer. Norge i seg selv er et veldig fint land, men det er litt kaldt her, sier Lasse Wahlgren (14).

- En helt egen opplevelse

Toten-bandet Murphys Law var en av kveldens klare favoritter. Bandet deltar på festivalen for fjerde gang, og har dannet seg et godt rykte blant festivalgjengerene.

- Vi har fått et slags forhold til Kjeller´n Rock, og derfor fortsetter vi å komme tilbake, forteller Iver Amand (16).

- Å spille her på Kjeller´n Rock er en helt egen opplevelse. Det er alltid masse energi blant publikum, og det smitter over på oss når vi opptrer, legger han til.

Synger på morsmålet

Alle bandets sanger er skrevet på norsk, og bandet henter inspirasjon fra mange ulike sjangere. 

- Vi klarer ikke sette musikken vår inn i en bestemt sjanger. Vi bytter sjanger omtrent hele tiden, og bruker elementer fra mange ulike stilarter, forteller bassist Andreas Rukan (17).

- Vi skriver låtene på norsk fordi vi synes det låter fint og det er enklere å uttrykke seg, legger de til.