Forventer 3000 søknader om jobb

Populær arbeidsplass: Noen tenker sommer mens andre tenker jul. I morgen åpner Tusenfryd opp for at ungdom mellom 16 og 23 år kan søke sommerjobb i parken. arkivfoto: christian clausen

Populær arbeidsplass: Noen tenker sommer mens andre tenker jul. I morgen åpner Tusenfryd opp for at ungdom mellom 16 og 23 år kan søke sommerjobb i parken. arkivfoto: christian clausen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Midt i julestriden føles det lenge til sommeren, men for Tusenfryd planlegges en ny sesong med åpning 23. april.

DEL

ÅS: Hver sommer har hundrevis av ungdommer sommerjobb på Tusenfryd. Noen gjør en så god jobb at de fortsetter som unge ledere. Når Tusenfryd nå utlyser 350 ledige sommerjobber for kommende sesong, er det de unge lederne i alderen 17 til 26 år som skal foreta intervjuene og ansettelsene. Disse ungdommene har gått gradene fra medarbeidere til sesongledere i Tusenfryd.

– Vi er stolte av våre unge sesongledere som har tilegnet seg kompetanse til å gjøre jobben med intervjuer og rekruttering til egen avdeling, sier HR-sjef Trine Bjonum i Tusenfryd.

Jobbene det kan søkes på er innen spill og attraksjoner, parkering og renhold.

Lokal ungdom

At jobbene utlyses før jul, er helt vanlig. Når søknadsskjemaet blir tilgjengelig på Tusenfryds hjemmeside i morgen, er det bare å søke. Søknadsfristen er satt til 31. januar.

– Man kan velge mellom flere alternativer og vi ser at noen har lyst til å jobbe på steder de kjenner noen andre, sier hun.

Det er forventet nærmere 3000 søkere til de 350 ledige jobbene. 600 vil bli innkalt til intervju. For å drive parken i sesongen, trengs det 700 motiverte og serviceinnstilte medarbeidere.

– Er det bare lokale ungdommer som søker på sesongjobbene?

– Hovedtyngden er fra Follo og Oslo, men vi har også medarbeidere fra Asker, Moss og Fredrikstad. Vi har hatt noen fra Sverige, men de har ikke vært mange, sier personalsjefen.

Opplæringen starter 9. april.

– Vi skal være ferdige med ansettelsene 16. mars, og de fleste får tilbud om ansettelse når de er til intervju, sier Bjonum.

Åpner 23. april

Tusenfryd åpner portene 23. april og nyheten denne sesongen blir «Ragnarok», et familievennlig elverace i spennende farvann.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken