– Idretten sliter med frafall

Fritid: Daglig leder i Ås IL fotball, Geir Sneis, tror ungdommen i større grad vil styre over sin egen fritid.ARKIVFOTO

Fritid: Daglig leder i Ås IL fotball, Geir Sneis, tror ungdommen i større grad vil styre over sin egen fritid.ARKIVFOTO

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

ÅS: Daglig leder i Ås IL fotball, Geir sneis, kjenner seg igjen i statistikken som viser at stadig færre ungdommer driver med organisert idrett.

Spesielt godt merker Sneis og fotballgruppa i Ås at det er stort frafall når ungdommen rykker opp i klassetrinnene.

– Når ungdommene kommer fra barneskolen til ungdomsskolen og ungdomsskolen videre til videregående skolemerker vi et stort frafall. Vi mister en god del ungdommer, ja.

Han påpeker at det alltid har falt fra ungdommer i idretten i ungdomsårene, men at frafallet er større nå mener han stemmere.

Han tror det blant annet skyldes tidspress og andre muligheter.

– Dagens ungdom opplever blant annet mer press til å gjøre det bra på skolen, og da ønsker de jo å prioritere tid på skolearbeid. De er nok mer opptatt av hvordan de gjør det på skolen enn det vi var da jeg var ung, sier han og fortsetter:

– I tillegg har man veldig mange muligheter til hva man kan gjøre på fritiden. Det er masse lag og foreninger å engasjere seg i, og ikke diverse andre ting å gjøre på fritiden.

Bommer på tilbudet

Norges idrettsforbund har lenge sett på frafallet fra idretten blant ungdom som problematisk. De har forsøkt å endre trenden med flere ulike tiltak, men det ser tydeligvis ikke ut til å hjelpe.

Sneis tror kanskje idretten bommer på tilbudet.

– Vi er veldig gode til å rekruttere ungdommen og holde på dem til de blir mer selvstendige. Så vil de nok ha mer styring over sin egen fritid, mener han.

Han sier fotballgruppa prøver å tilpasse seg i forhold til ungdommen på best mulig vis.

– Vi prøver blant annet å koordinere slik at ting ikke krasjer med andre ting. Men vi vet jo ikke helt hva vi skal gjøre.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken