Gå til sidens hovedinnhold

Det startet som en spøk - nå vil Dina bli universets vakreste

Artikkelen er over 6 år gammel

SKI: Da Dina Nielsen og venninnene først kom over konkurransen Miss Universe Norway, begynte de å spøke om å melde seg på. Men en venninne gjorde ord til handling, og meldte Nielsen på Norges største missekonkurranse.

Nå er 20-åringen fra Langhus semifinalist.

– Det startet med en mail fra Miss Universe Norway hvor det sto at jeg var semifinalist i konkurransen. Jeg ble jo så klart veldig sjokkert og overrasket da jeg fant ut at jeg var påmeldt og i tillegg var med i konkurransen - men det virket veldig spennende, forteller Nielsen.

Men hva konkurransen innebar visste hun lite om.

– Jeg har jo hørt om Miss Universe tidligere og fulgt litt med på de norske jentene, men hva selve konkurransen innebar visste jeg lite om. Jeg ble også veldig overrasket da jeg fant ut hva som måtte til for å nå toppen av konkurransen. Det er beinhardt, og vi må bruke mye tid, energi og eget initiativ. Heldigvis er det gøy å være med, så jeg føler det er absolutt er verdt det.

Mer enn bare pen

Nielsen sier at både familie og venner synes det er morsomt at hun er med på konkurransen.

– De synes det er kjempegøy at jeg tør å være med i konkurransen og de støtter meg veldig. Mange har fått et innblikk i hva jeg må gjøre, og jeg tror de ble like overrasket som meg da de fant ut at det ikke bare er å stå på en scene- svare på noen spørsmål og se pen ut. Jeg kan bruke opptil flere timer om dagen for å kontakte potensielle sponsorer, planlegge ting med fotografer eller arrangørene, være på kurs, eller oppdatere en blogg.

For på missekonkurransen er det flere faktorer som spiller inn når dommerne skal velge ut hvem som går videre i konkurransen, og til slutt vinner.

– Dommerne ser på en helhet av presentasjonen og innsatsen din gjennom hele veien fra start til finale. Det som teller er en positiv holdning, innsats, utseende, selvstendighet og hvordan du generelt er som person. Det er viktig å huske at vinneren av Miss Universe Norway skal ut og konkurrere med kvinner fra resten av verden, forteller Langhus-jenta og håper hun har noe å by på som kan være en fordel i konkurransen.

Skjønner skeptikerne

Missekonkurranser som Miss Universe Norway har fått mye kritikk. I flere land blir det arrangert skjønnhetskonkurranser for jenter helt ned i 6-årsalderen, og Nielsen kan forstå skepsisen.

– På en måte skjønner jeg skepsisen, med tanke på hvordan missekonkurransen ofte blir fremstilt i medier. Det er ofte fokus på det negative og det gis et feil bilde av hva missekonkurransen egentlig går ut på. Nå som jeg selv er med i konkurransen, og vet hva det innebærer, kan jeg trygt si at Miss Universe Norway er en tøff konkurranse for jenter som ønsker å oppnå noe nytt og spennende. De som tror at det kun handler om å se pen ut, eller å kunne gå med høye hæler, anbefaler jeg å lese seg mer opp på hva det egentlig handler om.

– Men igjen så har vi alle forskjellige meninger, og jeg skal ikke si at skeptikerne eller motstanderne tar feil. De har bare en annen mening enn det jeg og mange andre har.

Kommentarer til denne saken