Gå til sidens hovedinnhold

Lesesalen – en hemmelighet

Artikkelen er over 6 år gammel

Lesesalen på ski bibliotek er en godt bevart hemmelighet, ifølge Bjørn Olav Østeby (19) fra Langhus.

SKI: Gjennom Høyres partiprogram ønsker han å gjøre tilbudet tilgjengelig for all ungdom i hele Follo.

På Ski bibliotek i andre etasje finnes det en lesesal med plass til over 30 studenter. Lesesalen er tilgjengelig etter at biblioteket er stengt, men bare hvis du er over 18 år og har undertegnet kontrakt med biblioteket.

– Jeg forstår ikke helt hvorfor ordningen er sånn. Det finnes mange videregående elever som også trenger et sted de kan få gjøre lekser og lese bøker i ro og stillhet etter skolen, forteller Østeby.

Slik tilbudet ser ut i dag kan alle benytte seg av lesesalen innenfor bibliotekets åpningstider, men for å bruke det etter stengetid må du gjøre følgende:

* Være fylt 18 år
* Undertegne kontrakt for personlig bruk av lesesalen
* Betale inn et depositum på 200 kroner
* Betale kr 100,- for selve lesesalskortet

Her er Bjørn Olav Østeby helt klar på at noe må endres.

– Dette tilbudet kunne vært midt i blinken for ungdommer som mangler et sted de kan lese fagbøker eller skjønnlitteratur på fritiden. Det er vel så viktig for 15–16 åringer i videregående som for 19–20 åringer i studier. At det skal være så komplisert å få seg et stille sted man kan lese kan jeg ikke begripe, fortsetter han oppgitt.

Gjennom Ski Høyres partiprogram vil han forbedre tilbudet betraktelig.

Ski bibliotek krever en undertegnet kontrakt før utstedelse av lesesalskort. Biblioteket er klar i sin tale og sier at tilbudet er beregnet på studenter som leser fag på egen hånd og etter forelesninger. Videregående elever henvises til det generelle tilbudet innenfor bibliotekets åpningstider. Dersom Østeby skal få sine ønsker oppfylt må politikerne inn i bildet og gjøre større endringer.

Kommentarer til denne saken