Gå til sidens hovedinnhold

Politiet etterlyser vitner etter klammeri mellom ungdommer på Kolbotn og i Ski

Artikkelen er over 4 år gammel

En 16 år gammel gutt skal ha blitt slått til under et sammenstøt mellom lokale og tilreisende ungdommer først på Kolbotn, deretter i Ski sentrum lørdag kveld.

KOLBOTN/SKI: Forebyggende enhet i Øst politidistrikt Follo jobber nå med å finne ut hva som egentlig skjedde i disse områdene lørdag kveld.

– Vi jobber for å få mest mulig oversikt over hva som har skjedd og hvem som var involvert, så vi vil gjerne ha tips om noen har kjennskap til saken, oppfordrer John-Erik Veseth, leder for forebyggende enhet på Follo politistasjon i Ski.

LES OGSÅ: Politiet: – Føler vi er mer på hæla enn vi ønsker 

Forstyrret fest for ungdommer

Follo-politiet fikk inn den første meldingen lørdag kveld klokka 19.55. Meldingen gikk ut på at det var noe støy og bråk i forbindelse med en fest i en privat bolig i Kolbotn-området. Festen var for ungdommer fra stedet, men jevnaldrende ungdommer som ikke hadde noe der å gjøre, dukket opp.

– Men det var to voksne til stede, og de hadde kontroll. Alt var OK, forteller Veseth.

Neste melding gikk ut på at disse ungdommene hadde forflyttet seg ned mot sentrum, der det blant annet ble begått hærverk mot brannslukkingsapparat som er tilgjengelig i tilknytning til Kolbotn stasjon. Deretter dro gjengen videre med tok til Ski, der det også var uro.

16-åring ble slått til

– Har politiet fått melding om at ungdommer har blitt skadet i sammenstøtene?

– Den eneste meldingen vi har fått, er at en gutt på 16 år er blitt slått til. Han er fra Ski, men det skal ha skjedd på Kolbotn. Vi vet også at noen har vært i kontakt med etterforskningsavdelingen i Ski fordi de ønsker å komme med anmeldelse. Det er etterforskning som ta imot anmeldelser, og så tar vi saken videre, forklarer John-Einar Veseth.

Jobber for å få oversikt

– Det sies at ungdomsgjengen som forstyrret festen med lokale ungdommer på Kolbotn, var utenbys fra?

– Det er det som er blitt sagt, at dette er ungdommer fra Oslo, uten at noen kan oppgi hvorfor de mener det. Nå må vi få oversikt over hva som er riktig, slår lederen av forebyggende enhet i Follo-politiet fast.

LES OGSÅ: Syv elever utvist fra Haugjordet ungdomsskole etter slåssing

Kommentarer til denne saken