Slik takler du å være trist og nedstemt

MELD DEG PÅ: Helsesøstrene Hilde Mikalsen Dahl (til venstre) og Heidi Storm Olsen i Ski kommune håper mange ungdommer i alderen 15-18 år vil melde seg på mestringskurs. FOTO: STIG PERSSON

MELD DEG PÅ: Helsesøstrene Hilde Mikalsen Dahl (til venstre) og Heidi Storm Olsen i Ski kommune håper mange ungdommer i alderen 15-18 år vil melde seg på mestringskurs. FOTO: STIG PERSSON

Artikkelen er over 3 år gammel

Når tristheten varer over lang tid og gjør at du trekker seg tilbake fra det du vanligvis liker å gjøre, kan det være lurt å be om hjelp.

DEL

SKI: Derfor inviterer helsesøstre i Ski til mestringskurs for ungdom i alderen 15 til 18 år. 2. mars klokken 16.00 får ungdom mellom 15 og 18 år, som enten går på skole i Ski kommune eller bor i Ski kommune, et godt, gratis tilbud. Da starter et nytt mestringskurs på Waldemarhøy i Ski. Dette finner sted torsdager fra kl. 16.00-18.00 over åtte ganger, med to oppfølgingssamlinger med tre-fire ukers mellomrom.

Kurset er anbefalt av Helsedirektoratet, og resultater fra tidligere kurs på landsbasis viser god effekt. Det er basert på kognitiv tilnærming.

– Det går ut på at ungdommen skal lære litt om hva som er årsakene til at man føler seg nedstemt. Det å være trist eller lei seg av og til er helt vanlig for oss alle. Men hvis det vedvarer over tid, er dette kurset aktuelt for dem, sier helsesøster Heidi Storm Olsen.

Gode tips

Mestringskurset er et undervisningstilbud der ungdommen lærer hva som skjer når man er trist eller nedstemt og lærer metoder for å bryte det negative mønsteret.

Mestringskurset starter tirsdag 13. september og går totalt over ti uker. De første åtte ukene er det ukentlig treff, mens de to siste kurskveldene kommer med tre-fire ukers mellomrom.

Kurset er på tirsdager mellom 16.00 og 18.00. Hvor delaktig du er i gruppen, velger du selv. Det serveres et enkelt måltid ved starten av hver kursdag.

Bli bevisst

Det handler om å bli bevisst på at det de tenker påvirker hvordan de har det.

– Vi skal være der for ungdommene og veilede dem, men de må gjøre jobben selv. Det krever litt hjemmejobbing også, sier helsesøster Hilde Mikalsen Dahl.

– De må være motiverte for å være med, men kurset gir gode verktøy for å håndtere en tilsvarende situasjon ved en senere anledning, sier Heidi Storm Olsen.

Du får mer informasjon ved å sende mail til hildemikalsen.dahl@ski.kommune.no eller heidistorm.olsen@ski.kommune.no.

Før kurset starter vil de ta kontakt med deg for en samtale. Under samtalen vil du få høre mer om kurset, samtidig som de får muligheten til å bli bedre kjent med deg.

Artikkeltags