Gå til sidens hovedinnhold

Ungdommen lager kafé for pensjonistene på Siggerud: – Dette er et veldig fint arrangement. Jeg synes bare det er så ergerlig at det er så dårlig fremmøte

Artikkelen er over 1 år gammel

Unge og gamle på Siggerud blir bedre kjent i hyggelig lag.

For abonnenter

SIGGERUD: Noen ivrige niendeklassinger står bak Kafé Siggerud på skolen. Der møtes de annenhver torsdag.

De har et valgfag som heter produksjon av varer og tjenester, og kom med ideen til hva de kunne gjøre helt selv. Kafeen har fått mye ros fra de trofaste gjestene.

Utpå nyåret skal de teste en onsdag i stedet for torsdag for å se om oppmøtet blir bedre av den grunn.

Burde vært flere

Torsdag ettermiddag var det julebord med grøt, gløgg, kaffe, kaker, te, quiz og Kahoot og som vanlig mye god stemning på tvers av generasjonene.

- Dette er et veldig fint arrangement. Jeg synes bare det er så ergerlig at det er så dårlig fremmøte. Det har det vært i hele høst, altfor dårlig! Du leser i ØB og folk klager over at det ikke skjer noe på Siggerud. Så plutselig skjer det noe, men da "har ikke» folk tid, sier Harald Lund.

Sidemann Per Arne Thorstensen byr på en god historie fra den gang han var ung.

Tar av fritiden sin

Siggerud pensjonistforening sier fra om tilbudet på møtene. Elevene bruker Facebook, har hengt opp plakat på butikken og har til og med ringt på hjemme hos folk som er i målgruppen for å fortelle at tilbudet finnes.

– I dag har vi brukt tre skoletimer på å pynte til jul, så vi hadde håpet at de kom litt flere, sier Victoria Elisabeth Dominguez.

De hadde tatt med litt julepynt hjemmefra også for å få gjestene i julestemning. Quizpremiene lå ganske passende under det pyntede juletreet.

Elevene bruker til og med litt av fritiden sin for å lage kafé for pensjonistene i bygda, for skolen har sluttet for dagen før kafeen stenger.

Kafé Siggerud skal fortsette i 2020 også, men det er ikke sikkert det blir noe av til neste skoleår siden oppslutningen har vært litt laber i høst.

Begynner å bli kjent

De håper at et aldri så lite oppslag i ØB kan hjelpe på oppslutningen over nyttår. Nå har både gjester og arrangører tatt juleferie.

Niendeklassingene synes det er fin måte å løse valgfaget produksjon av varer og tjenester.

– De to har vært her hver gang. Det er veldig koselig. Nå begynner vi å bli kjent med dem, sier elevene om Aase Marie og Harald Lund.


Begge aldersgrupper synes det er stas å omgås på denne måten og lære litt om hvordan skolen var den gang og nå.

– Og så pleier vi å ha Kahooter. Vi deler ut iPader og spiller Kahoot på skjermen. De synes det er veldig gøy, sier Victoria Dominguez og Sara Bråthen.

Quizen løses med stor iver, og Harald Lund påpeker at Dolly Parton har en julesang som har ganske lik tittel som Maria Menas store slager. Humøret er på topp hos både skoleelevene og gjestene – som alltid når de møtes til kafé på Siggerud skole.

Kommentarer til denne saken